eurodiputat

La Fiscalia insisteix a Puigdemont que no està protegit per la immunitat parlamentària

En un informe presentat a Llarena, insisteix que no s'aixequi l'ordre de detenció contra l'expresident

Former Catalan President Carles Puigdemont talks to the media during European Parliament Elections, outside EU Parliament, in Brussels, Belgium May 26, 2019.  REUTERS/Yves Herman

Former Catalan President Carles Puigdemont talks to the media during European Parliament Elections, outside EU Parliament, in Brussels, Belgium May 26, 2019. REUTERS/Yves Herman / YVES HERMAN (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Fiscalia del Tribunal Suprem ha tornat a insistir en un informe presentat aquest dilluns davant l’instructor del cas del procés al Tribunal Suprem, Pablo Llarena, que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont no està actualment protegit per la immunitat parlamentària tot i que resultés electe en les últimes eleccions al Parlament Europeu.

Notícies relacionades

En el seu escrit, el Ministeri Públic informa en contra del recurs de reforma que l’expresident ha presentat per demanar al magistrat que reconsideri la seva decisió de no aixecar l’ordre de detenció que pesa sobre ell en el cas que torni a Espanya.

Puigdemont es va dirigir a Llarena la setmana passada amb la intenció que deixés sense efecte aquesta ordre per poder realitzar els tràmits necessaris davant la Junta Electoral Central (JEC) que li permetin prendre possessió del seu escó a Estrasburg el pròxim 2 de juliol.