«està a temps d'evitar-ho»

Casado avisa Sánchez que no pot «comprar un govern venent Navarra»

El líder del PP critica el president en funcions per recolzar aquells que «han justificat 800 assassinats"

undefined48086592 graf7378  madrid  09 05 2019   el presidente del pp  pablo c190511191650

undefined48086592 graf7378 madrid 09 05 2019 el presidente del pp pablo c190511191650 / Rodrigo Jimenez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president del PP, Pablo Casado, ha proposat al líder del PSOE, Pedro Sánchez, “oblidar” el que ha passat a la constitució de la Mesa del Parlament de Navarra aquest dimecres i li ha plantejat que busqui la conformació del Govern a Espanya i a la comunitat foral mitjançant un acord amb Navarra Suma, coalició integrada per UPN, PP i Ciutadans.

Casado, que s’ha reunit aquest divendres al Parlament de Navarra amb el president d’UPN, Javier Esparza, ha afirmat que Sánchez “no pot comprar un Govern autonòmic venent Navarra” i ha afegit que “seria immoral fer-ho venent-lo a aquells que durant tants anys han justificat 800 assassinats, no han condemnat la violència etarra i ni tan sols estan ajudant a aclarir 300 crims que encara continuen impunes”.

El president dels populars ha assegurat que “clarament” dimecres “es va arribar a un acord entre el Partit Socialista i Bildu per a la Mesa del Parlament de Navarra que pot tenir un segon capítol que és la governabilitat a Navarra, però som a temps d’evitar-lo”.

A EUROPA TAMPOC HO ENTENDRIEN 

Casado ha afirmat que si a la investidura Sánchez vol “revalidar” els recolzaments de la moció de censura no ha “d’enganyar” l’opinió pública ni fer-li “perdre el temps”. A més, ha dit que està convençut que el cap de l’Executiu en funcions “no pot explicar al PSOE que el projecte annexionista del País Basc sobre Navarra pot tenir quatre anys d’avenços en aquesta legislatura”.

Notícies relacionades

És més, el líder del PP ha ressaltat que a Europa tampoc “entendran” que un país que ha patit el terrorisme pacti amb una formació política que és “hereva d’aquells anys terribles”. “Per tant, és a temps de no vendre Navarra”, ha reiterat.

Tant Casado com Esperanza han remarcat a la portaveu del Govern en funcions, Isabel Celáa –qui va dir que tots els escons del Congrés són legals i legítims–, que els escons de Bildu no són iguals als de la resta perquè estan “tacats de sang”.