DRETA INDIGNADA

Navarra reforça el 'no' del PP i de Cs a Sánchez

Rivera qualifica d'«intolerable que prefereixi aliar-se amb Batasuna i els nacionalistes del PNB», i Pablo Casado assegura que se sent «molt preocupat»

El líder de Ciutadans carrega contra Valls i adverteix que Macron «recolza els pactes» electorals de la formació taronja

zentauroepp47307088 casado rivera190620135155

zentauroepp47307088 casado rivera190620135155 / Emilio Naranjo

2
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra

Els líders del PP i Ciutadans han reforçat aquest dijous el seu ‘no’ a Pedro Sánchez, rebutjant abstenir-se en la investidura del líder socalista, a causa del que va passar el dia anterior a Navarra, on entenen que el PSOE ha pactat amb els independentistes de Bildu. El líder de Cs,Albert Rivera, ha sigut el més dur a l’hora de carregar contra el que va passar el dia anterior al Parlament navarrès, on els socialistes van recolzar la candidata del PNB per presidir la Cambra autonòmica i Bildu va entrar a la Mesa.

Els ‘abertzales’ no van tenir el recolzament del PSOE navarrès, però per a Rivera això no invalida la seva impressió que Sánchez ha “pactat” amb Batasuna. “El que hem vist en aquests últims dies és una vergonya. És intolerable que un president del Govern prefereixi aliar-se amb Batasuna i els nacionalistes del PNB per anar en contra de l’aliança entre elsconstitucionalistes. Sánchez no té remei. Trepitja la línia vermella de la Constitució. Està trepitjant línies que no s’havien trencat en els últims 40 anys”, ha denunciat el líder de Ciutadans a Brussel·les, abans de participar en la reunió dels liberals europeus.

Casado també s’indigna

Com Rivera, el líder del PP, Pablo Casado, també ha criticat Sánchez pel que ha passat al Parlament foral. “Estem molt preocupats amb la situació de Navarra. Vull denunciar el que va passar ahir. És impossible pactar amb Bildu i alhora intentar que el PP s’abstingui en la investidura. És inacceptable pactar a Badalona o Castelldefels amb els independentistes catalans i intentar que el PP faciliti el teu govern”, ha assenyalat el líder conservador a Brussel·les, on ha participat en la reunió dels populars europeus.

Rivera ha aprofitat per carregar contra l’ex primer ministre gal Manuel Valls pel que ha passat a l’Ajuntament de Barcelona. El líder taronja fins i tot ha presumit que el president francès, Emmanuel Macron, molt crític amb la relació de Ciutadans amb Vox, recolza la seva estratègia de fer servir la ultradreta per governar autonomies i municipis.  “Macron dona suport als nostres pactes”, ha assegurat. El Govern gal ha desmentit poc després aquesta versió

Notícies relacionades

Valls, candidat a l’alcaldia de Barcelona per Cs, va donar suport a Ada Colau perquè no fos elegit Ernest Maragall (ERC) i va criticar el dia anterior el partit taronja per ser partidaris del “com pitjor, millor”. “Estic molt tranquil per no haver recolzat la senyora Colau. No s’ha de recolzar els que pengen llaços grocs. Colau és independentista i populista”, ha proclamat Rivera.

El president de Ciutadans ha negat qualsevol desacord amb Macron, que ja ha deixat clar que no comparteix l’estratègia de Ciutadans de recolzar-se en Vox per aconseguir el poder en comunitats autònomes, com Andalusia, i ajuntaments com Madrid.