El Suprem permet el trasllat dels polítics presos a Catalunya

La decisió final de l'autorització l'ha de prendre Institucions Penitenciàries

presos

presos

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Tribunal Suprem no posarà cap impediment per altrasllat a Catalunya dels líders independentistes presos. Segons confirmen fonts judicials citades per l’agència ACN, els magistrats, que tenien sobre la taula estudiar una petició del Govern sobre el trasllat dels presos a presons catalanes, donaran via lliure que Oriol Junqueras, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Cuixart siguin traslladats a la presó de Lledoners, que Carme Forcadell sigui traslladada a la de Mas d’Enric i Dolors Bassa, a la de Puig de les Basses.

La decisió final de l’autorització l’ha de prendre ara Institucions Penitenciàries, que depèn del Ministeri de l’Interior. L’aval del Suprem facilita aquest permís.

Notícies relacionades

Després d’ingressar en presons de Madrid a l’octubre i novembre del 2017, el juliol passat els nou presos van obtenir el permís per ser traslladats a Catalunya. Va coincidir amb el final de la instrucció del procés i en aquell moment el jutge Pablo Llarena va ser qui va donar llum verda al trasllat.

La celebració del judici oral va obligar, el febrer passat, a tornar a traslladar-los a Soto del Real i Alcalá-Meco. Ara, finalitzat el judici, els presos han tornat a demanar la seva tornada a Catalunya.