CONQUESTA D'AMÈRICA

Borrell sobre Bosch i les seves disculpes a Mèxic: "No té sentit del ridícul"

El ministre d'Exteriors retreu el gest del conseller d'Acció Exterior del Govern en un acte al país asteca

zentauroepp46075378 primer pla del conseller d acci  exterior  alfred bosch  en 181130124534

zentauroepp46075378 primer pla del conseller d acci exterior alfred bosch en 181130124534 / Alan Ruiz Terol

1
Es llegeix en minuts
EFE

El ministre d’Afers Exteriors en funcions, Josep Borrell, ha considerat aquest dijous que el conseller d’Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch, que ha demanat disculpes a Mèxic per la conquesta espanyola disculpes a Mèxicper la conquestade la qual es compleixen 500 anys, "no té sentit del ridícul".

En declaracions abans de presentar-se davant la Junta Electoral Central per acatar la Constitució i rebre la seva credencial com a eurodiputat, Borrell ha contestat així al ser preguntat per les disculpes expressades dimecres passat pel representant del Govern de la Generalitat en un acte a Mèxic.

Bosch va mostrar el seu recolzament als pobles originaris, es va oferir a intervenir entre les autoritats espanyoles i les mexicanes i va recalcar que treballaran junts per recuperar "tota la dignitat que mai haurien d’haver perdut".

Una mediació estranya

Notícies relacionades

"Però que amable el senyor Bosch, ¡caram!", ha exclamat Borrell, que no acabava d’entendre per què Bosch demanava disculpes i en què consistiria la seva tasca de mediació: "però intervenir ¿entre qui i qui?".

"El senyor Bosch no té sentit del ridícul, està clar", ha comentat Borrell, convençut que les autoritats mexicanes no donaran "la més petita importància" a la iniciativa de Bosch.