imatge «històrica»

El Parlament celebrarà l'1 de juliol un ple només amb dones

A l'hemicicle s'asseuran les actuals 60 diputades i la resta d'escons els ocuparan altres treballadores de les forces parlamentàries i representants d'entitats socials

zentauroepp40954999 barcelona  15 11 2017  hemiciclo del parlament de catalunya 190619115229

zentauroepp40954999 barcelona 15 11 2017 hemiciclo del parlament de catalunya 190619115229 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Efe Barcelona

El pròxim 1 de juliol a les 17 hores l’hemicicle del Parlament oferirà una imatge “inèdita” i “històrica”: els 135 escons de la cambra els ocuparan dones en un simbòlic ple que buscarà consensuar una declaració i que vol remarcar la necessitat d’“incorporar la perspectiva de gènere en l’activitat legislativa”. Es tracta d’una iniciativa de la presidència del Parlament treballada juntament amb el Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC) –del qual formen part gairebé 400 entitats– i que ha comptat amb el beneplàcit de totes les forces parlamentàries.

Aquesta serà una sessió plenària de valor simbòlic basada en experiències similars dutes a terme en Portugal, Sud-àfrica o Montenegro, apunten fonts de presidència, que indiquen que el ple es desenvoluparà a partir dels sis eixos temàtics sorgits del pla d’acció de la IV Conferència Mundial sobre les Dones de Pequín, celebrada fa 25 anys.

Són els següents: drets humans de les dones, dret a l’educació i a la cultura, drets laborals i econòmics, dret a la participació social i política, salut i drets sexuals i reproductius i dret de les dones i nenes a viure lliures de violències masclistes. A partir d’aquest dimecres comencen a reunir-se al Parlament els grups de treball previs, que estaran integrats per dues diputades o representants de cada força parlamentària i membres d’entitats seleccionades pel CNDC.

Notícies relacionades

El ple es preveu que duri una hora i mitja i el presidirà la secretària quarta de la Mesa, Adriana Delgado (ERC), que exercirà aquell dia simbòlicament de presidenta.

A l’hemicicle s’asseuran les actuals 60 dones diputades i la resta d’escons els ocuparan altres treballadores de les forces parlamentàries i representants d’entitats socials.