A L'ESCOLA FONT DE L'ALBA

Una nena de Terrassa acusa la seva professora d'agredir-la per pintar una bandera d'Espanya

La menor, de 10 anys, va relatar a Urgències com la seva mestra la va agafar per la samarreta i pel coll

L'escola no ha volgut pronunciar-se i Educació ha encarregat una investigació per aclarir els fets

insti / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una nena de 10 anys de l’escola Font de l’Alba de Terrassa ha acusat la seva professora d’agredir-la per pintar la bandera d’Espanya en un dibuix escolar. Segons publica el digital ‘El Confidencial’, la menor va acudir amb els seus pares a Urgències de l’Hospital de Terrassa aquest dilluns, 17 de juny, amb molèsties a l’esquena i en una mà.L’escola no ha volgut pronunciar-se sobre aquestes acusacions. Per la seva banda, la Conselleria d’Educació de la Generalitat ha encarregat als serveis territorials un informe per aclarir els fets

Allà va explicar al pediatre que la va atendre, segons recull el comunicat mèdic a què ha tingut accés el digital, que “a classe ha dibuixat unes banderes d’Espanya acompanyades de la frase ‘Viva España’ a l’àlbum de fi de curs” i que “la professora al veure’l li ha cridat, l’ha agafat de la samarreta i al fer-ho la nena ha caigut contra el terra, s’ha colpejat a l’esquena i, posteriorment, l’ha agafat del coll per treure-la de classe”. 

L’informe mèdic recull que la nena refereix “molèsties a la zona toracolumbar després del cop, molèsties en el pimer dit de la mà dreta i molèsties on té una hèrnia pendent d’operar”. Després d’observar-la, el pediatre li va donar l’alta i la va enviar a casa “amb analgèsia oral si es necessita”.

Notícies relacionades

Els fets van passar a classe al matí. Quan la mare va anar a recollir la nena a les 13.00 hores se la va trobar plorant, segons ha explicat la dona a ‘Crónica Global’. Van anar a explicar el que havia passat a la directora, que els va prometre que parlaria amb la professora. A la tarda, cap a les 17.00 hores, va ser quan els pares van portar la nena a Urgències. Al sortir, van presentar una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra.

Cs trasllada el succés al Congrés

Ciutadans ha registrat una pregunta sobre l’actuació del Ministeri d’Educació "davant de les agressions a menors en centres a Catalunya per motius ideològics". En el seu escrit, Cs recull "les pressions que han patit nombrosos menors en escoles catalanes arran de l’1-O. Aquest succés és la gota que fa vessar el vas: una intolerable i menyspreable agressió a una de menor per part d’una professora i pel mer fet de dibuixar una bandera d’Espanya a l’escola".