El Govern manté el decret de regulació dels lloguers

Budó s'obre a algunes modificacions després del dictamen del Consell de Garanties Estatutàries

La portaveu demana disculpes per la polèmica de la setmana passada sobre el castellà

GRAFCAT430  BARCELONA  11 06 2019 -La consellera de la presidencia y portavoz del Govern  Meritxell Budo  durante la rueda de prensa posterior a la reunion semanal del Govern en la ha pedido que se ponga en libertad a los  presos politicos  cuando acabe el juicio contra los lideres del  proces   que esta semana intervendran en el turno de la ultima palabra  en lo que la consellera ha augurado que sera  un ejercicio de dignidad  EFE  Andreu Dalmau

GRAFCAT430 BARCELONA 11 06 2019 -La consellera de la presidencia y portavoz del Govern Meritxell Budo durante la rueda de prensa posterior a la reunion semanal del Govern en la ha pedido que se ponga en libertad a los presos politicos cuando acabe el juicio contra los lideres del proces que esta semana intervendran en el turno de la ultima palabra en lo que la consellera ha augurado que sera un ejercicio de dignidad EFE Andreu Dalmau / Andreu Dalmau (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha afirmat que la intenció del Govern és continuar sotmetent a votació el decret que regula un sostre màxim de l’augment dels lloguers malgrat el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries que ha considerat que alguns articles del decret són inconstitucionals. "Aquest Govern té la voluntat ferma de portar al Parlament la setmana que ve el decret llei; en aquest moment la voluntat és aquesta i en funció que ens diguin –en l’anàlisi de les conselleries de Territori i Justícia– si s’ha de portar amb una petita modificació del text o no. Aquest decret és una resposta a una moció al Parlament que instava el Govern a limitar els preus del lloguer en zones de forta demanda acreditada".

El Govern, "conjurat"

En relació a la discrepància evident entre independentistes per la confecció de diferents pactes municipals, la portaveu s’ha limitat a afirmar que l’independentisme continua unit. "No em correspon a mi, sinó que correspon a les diferents formacions que recolzen al Govern o fer el seu posicionament polític respecte als diferents pactes postelectorals", s’ha limitat a apuntar. "En l’àmbit del Govern ens hem conjurat per continuar treballant des de la lleialtat, des del compromís de tirar endavant la legislatura, entenent que no és un Govern monolític, sinó de coalició i per això sempre hi ha diferents punts de vista; però avui ens hem tornat a conjurar per continuar donant curs a aquesta legislatura". Budó ha parlat de lleialtat recíproca en el si del Govern i també ha insistit que el president continua buscant "la unitat estratègica" de l’independentisme. "No s’ha parlat d’aquest fet, que correspon a una formació política més que no pas a l’obra de Govern", ha contestat a la pregunta de si el president va influir en la confecció d’un pacte entre JxCat i ERC a Santa Coloma de Farners (Girona).

"Condemno tota mena de crits, insults i accions violentes, ho condemnem", ha afirmat respecte a les esbroncades i insults al govern municipal de Barcelona a la plaça de Sant Jaume dissabte passat.

Emplaçament a l’Estat

Notícies relacionades

Budó ha afirmat que "hi haurà solució" perquè els eurodiputats independentistes es puguin acreditar com a tals "una vegada han sigut proclamats i aquesta proclamació ha sigut publicada al BOE; l’Estat té una ocasió d’or de reconduir el seu prestigi perquè amb les seves actituds creen incomoditat i incomprensió". "Demanem que es puguin acreditar definitivament", ha insistit la portaveu.

La polèmica pel castellà

Budó ha demanat excuses "pel to" durant la roda de premsa de la setmana passada, quan inicialment es va negar a contestar en castellà preguntes que no havien sigut prèviament formulades en català. "Em sembla aquesta decisió per part de Ciutadans –de portar la polèmica al Parlament– que em sap greu perquè alguns aprofiten el fet per alimentar una polèmica fictícia per atacar la immersió lingüística a Catalunya".