NOVA LEGISLATURA A BARCELONA

Ernest Maragall: "Colau s'ha deixat comprar per Collboni i Valls"

El dirigent republicà veu "molt difícil" arribar a acords amb el PSC com planteja Collboni

ERC farà oposició intentant "posar en evidència" el pacte de govern a l'ajuntament

zentauroepp48656759 maragall190617103113

zentauroepp48656759 maragall190617103113 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
ACN

"La senyora Ada Colau no ha decidit res, s’ha deixat comprar per una voluntat explícitament aliena compartida per Jaume Collboni i Manuel Valls". Així s’ha expressat en declaracions a Catalunya Ràdio el líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, sobre el pacte per investir Colau alcaldessa.

Maragall ha al·ludit alscontactes entre ERC i Barcelona en Comú per intentar aconseguir un acord de govern abans de la investidura i ha criticat que els comuns van plantejar un equip negociador "sense papers ni propostes", "únicament dedicat a guanyar temps al serveid’una decisió que ja estava presa". Una teoria sobre la qual també ha parlat en declaracions a TV-3.

El dirigent republicà ha admès que potser haurien hagut d’aplanar el camí perquè hagués sigut possible un pacte entre ERC i els comuns abans de les eleccions del 26-M. També ha avançat com plantejaràl’oposició: ERC presentarà iniciatives que buscaran "posar en evidència la contradicció" del pacte de govern. Segons el seu parer, aquesta "contradicció" quedarà aviat en evidència.

Notícies relacionades

Aquest mateix dilluns, el socialista Jaume Collboni posava ERC com a força prioritària per negociar acords de govern. Un guant que no ha recollit Maragall, que ha afirmat que veu "molt difícil" entendre’s en "pràcticament en res amb el PSC". Ha posat una condició: "Fa falta que els socialistes facin també moviments al Congrés".

Quan li han preguntat sobre la tensió viscuda a la plaça de Sant Jaume entre independentistes i colauistes, Maragall ha condemnat els insults però ha considerat que són l’expressió de la "frustració".