La germana de Torra despenja un retrat del president a Santa Coloma de Farners

La tensió entre JxCat i ERC obliga a ajornar el ple de constitució de l'ajuntament

video 3516142 / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Santa Coloma de Farners encara no té alcalde. El ple que havia d’investir Susagna Riera (JxCat) com a alcaldessa amb els recolzaments del PSC i Independents per la Selva (IdS) s’ha ajornat fins aquesta nit després de la tensió que hi ha hagut durant la sessió matinal, amb interrupcions constants per part dels veïns que no estan conformes amb la decisió de Riera de pactar amb els socialistes i descavalcar al guanyador de les eleccions, el republicà Joan Martí.

Durant el discurs de Riera, la germana del president de la Generalitat, Montse Torra, ha despenjat la fotografia del seu germà de la sala de plens en protesta per la decisió que havia pres la regidora. A les 22.00 hores es reprendrà el ple, tot i que els nous edils ja han pres possessió de les seves actes, per la qual cosa només serà necessari votar el nom de l’alcalde.

La mediació de Torra

En un clima de màxima tensió, els representants d’ERC han manifestat públicament que Torra els va anomenar la passada nit per intentar evitar la presència dels socialistes al govern municipal i aconseguir una aliança entre sobiranistes. Aquests mateixos regidors han explicat que els constava que el president de la Generalitat havia contactat també amb els integrants de la llista de JxCat, i han qualificat l’acord de Riera com el de la "vergonya".

Riera ha sortit al pas assegurant que Torra no l’havia recolzat ni durant la campanya ni durant les negociacions i que ella representaCarles Puigdemont. Tota aquesta situació ha estat acompanyada de crits del públic present, que ha recordat a Riera que Santa Coloma de Farners és “el poble” de Torra.

Més temps per negociar

Notícies relacionades

ERC també ha remarcat aquesta circumstància i li ha preguntat a la candidata de JxCat si "de veritat" els del seu propi grup pactarien "amb els del 155". El públic ha demanat a veus que es fes marxa enrere a l’acord amb PSC i IdS, i ERC ha llançat la proposta de repartir-se l’alcaldia amb dos anys per a cada formació. Riera ha confirmat llavors que va parlar la passada mitjanit amb Quim Torra i IdS ha explicat que va posar els seus regidors a disposició del president per facilitar un acord entre JxCat i els republicans.

Riera ha acabat plorant davant dels crits de "trenca el pacte" i s’ha procedit a votar l’ajornament del ple fins a les 22.00 hores, la qual cosa ha sigut aprovat per quinze vots a favor, un en contra i una abstenció, amb l’objectiu que els grups municipals tinguin més temps per negociar entre ells.