Embolic a Burgos al saltar-se Vox el pacte amb el PP

Els regidors del partit d'extrema dreta es voten a si mateixos i faciliten l'alcaldia al candidat del PSOE

El PP anuncia una moció de censura per rellevar l'acabat d'elegir regidor

15 de junio del 2019. CONSTITUCION DE LOS AYUNTAMIENTOS. BURGOS. Los concejales de Cs en Burgos llegan escoltados al Ayuntamiento y ante gritos de fuera, fuera. Llegada de los concejales de Cs.  15/06/2019 FOTO DE EUROPA PRESS.

15 de junio del 2019. CONSTITUCION DE LOS AYUNTAMIENTOS. BURGOS. Los concejales de Cs en Burgos llegan escoltados al Ayuntamiento y ante gritos de fuera, fuera. Llegada de los concejales de Cs. 15/06/2019 FOTO DE EUROPA PRESS. / EUROPA PRESS (EUROPA PRESS)

1
Es llegeix en minuts
Efe / Madrid

El vicesecretari d’Organització del PP, Javier Maroto, ha anunciat aquest dissabte que demà iniciaran els tràmits per presentar una moció de censura contra el nou alcalde de Burgos, el socialista Daniel de la Rosa, triat després d’haver-se votat els dos regidors de Vox a la seva pròpia candidatura.

"Vox ha incomplert el seu compromís a Burgos permetent un alcalde del PSOE", ha denunciat Maroto en un missatge a la xarxa social Twitter, en què anuncia la moció de censura perquè "es compleixi l’acord pactat".

El PP i Cs van arribar dimecres a un acord per governar Castella i Lleó que implicava la Presidència de la Junta per al candidat popular, Alfonso Fernández Mañueco, i el repartiment de diversos governs municipals per al partit taronja, entre aquests el de Burgos.

Candidat de Cs

Notícies relacionades

Però perquè el candidat de Cs aconseguís l’Alcaldia de Burgos, Vicente Marañón, havia d’obtenir també el recolzament de Vox, els dos regidors del qual han optat per votar la seva pròpia candidatura.

Una decisió dels de Santiago Abascal que ha permès al cap de llista socialista fer-se amb el bastó del comandament municipal al ser el del PSOE el partit més votat en les eleccions del 26 de maig.

Temes:

Burgos Vox