CANVIS EN L'ENTITAT

Sánchez Costa es postula com a president de Societat Civil Catalana

Fonts de l'entitat afirmen que no hi ha cap altra candidatura sobre la taula que li faci ombra

zentauroepp48615880 politica  fernando sanchez costa190613173237

zentauroepp48615880 politica fernando sanchez costa190613173237

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’anunci de dimissió de Josep Ramon Bosch ha obert un procés de renovació a la cúpula de Societat Civil Catalana (SCC) que conclourà el 26 de juny en una assemblea de socis extraordinària. Els simpatitzants i col·laboradors de l’entitat constitucionalista ja han començat a moure fils per aconseguir una "candidatura de consens" que enterri la tensió que va desencadenar el cessament de José Rosiñol –acusat d’"irregularitats administratives i comptables" que després es van negar– i superi les discussions pel rumb pres per Bosch com a successor.

El postulant amb més números de substituir-lo és l’exdiputat del PP, Fernando Sánchez Costa, que ha anunciat a través de Twitter la seva predisposició i els seus primers plans per a SCC. En un primer apunt ha assegurat que dirigeix "un equip profundament plural en les seves sensibilitats polítiques i experiències de vida" i ha afegit que l’entitat és "la casa gran de tots aquells que volem una Catalunya protagonista dins d’una Espanya fraternalment unida". 

Fonts de SCC asseguren que, de moment, no ha transcendit cap altra candidatura que pugui fer-li ombra, tot i que remarquen que "encara és aviat" per censurar que serà l’única postulació.

"SCC és un instrument imprescindible i obert a tots els catalans que vulguin superar el procés separatista. És hora d’enfortir-lo entre tots i de donar més protagonisme als seus socis i simpatitzants. A les seves mans hi ha el futur de SCC, que comença el dia 26", ha escrit hores abans.

Notícies relacionades

L’historiador i periodista, si aconsegueix el recolzament dels prop de 200 socis, rebrà l’encàrrec d’ampliar la base de SCC i organitzar una cúpula "transversal" que harmonitzi les diferents sensibilitats de l’entitat si s’alça com a nou president. Fonts pròximes a ell afirmen que el seu tarannà "dialogant" li permetrà convèncer la resta per unir els que es divideixen des del catalanisme fins al PP, passant pel PSOE i Cs, i "tornar la tranquil·litat" a l’organització.

Sánchez Costa va exercir com a diputat al Parlament des de les eleccions del 2012 i va ser secretari de la Mesa de la Comissió de Cultura i Llengua i portaveu del grup parlamentari en la Comissió de la Infància. En els comicis del 2015 va figurar en el novè lloc de la llista, per la qual cosa no va sortir elegit, tot i que va renovar el seu seient al substituir Antonio Gallego.