PER SER REGIDOR

El Suprem ordena que Forn torni a Soto del Real després del ple

L''exconseller' d'Interior, traslladat a Brians 2 per a la constitució de l'Ajuntament barceloní

L'alt tribunal va autoritzar el trasllat amb la condició de tornar dissabte a la presó d'«origen»

GRAF7091. MADRID, 14/02/2019.- Imagen tomada de la señal institucional del Tribunal Supremo de la declaración del exconseller de Interior del Govern catalán Joaquim Forn durante la tercera jornada del juicio del procés en la Sala de Plenos del Tribunal Supremo. Joaquim Forn ha subrayado este jueves que los Mossos d’Esquadra advirtieron al Govern de que el 1-0 podrían producirse actos puntuales pero no una violencia generalizada. EFE/Tribunal Supremo

GRAF7091. MADRID, 14/02/2019.- Imagen tomada de la señal institucional del Tribunal Supremo de la declaración del exconseller de Interior del Govern catalán Joaquim Forn durante la tercera jornada del juicio del procés en la Sala de Plenos del Tribunal Supremo. Joaquim Forn ha subrayado este jueves que los Mossos d’Esquadra advirtieron al Govern de que el 1-0 podrían producirse actos puntuales pero no una violencia generalizada. EFE/Tribunal Supremo / EFE

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El tribunal del procés ha rebutjat quel’exconseller d’Interior i regidor electe Joaquim Forn eviti el trasllat a Madrid després del viatge a Barcelona per assistir al ple de constitució de l’Ajuntament de Barcelona. Rebutja la petició formulada per la Secretaria de Mesures Penals de la Generalitat i la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries, que proposaven evitar el retorn a la presó de Soto del Real, d’on ha sortit.

Forn, que aquest dijous ha abandonat Soto amb destinació a la presó Brians 2 de Sant Esteve Sesrovires, havia sigut autoritzat pel Suprem per assistir aquest divendres i dissabte a l’Ajuntament de Barcelona, degudament custodiat, per recollir les credencials i assistir a la constitució del ple del consistori. Aquesta autorització establia que no podia participar en cap altre acte i que després del ple havia de tornar a la “presó d’origen”, sense ajornament ni dilació, el mateix dissabte després de la sessió plenària.

Notícies relacionades

La sol·licitud, que l’ha plantejat Institucions Penitenciàries en lloc de Forn, donava per fet que com que el judici ja ha quedat vist per a sentència, els acusats presos seran traslladats a presons catalanes durant l’espera. Durant la instrucció, el magistrat Pablo Llarena va delegar aquesta decisió al Ministeri de l’Interior. 

Segons informen fonts del Departament de Justícia, agents de la Guàrdia Civil han traslladat Forn en una conducció “especial i directa” des de la presó de Soto del Real, en la qual estava intern, fins a la de Brians 2.