REIVINDICACIÓ HOMOSEXUAL

Vox defensa Ciutadans davant el "xiringuito sectari" que organitza l'Orgull LGTBI

Arrimadas recorda que el PSOE "ja va ser sectari" a l'intentar fer fora els 'taronges' de la manifestació del 8-M

undefined48526192 espinosa de los monteros190610110452

undefined48526192 espinosa de los monteros190610110452 / Ballesteros

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El portaveu parlamentari de Vox, Iván Espinosa de los Monteros, ha defensat aquest dimartsCiutadans  després que l’organització de les festes de l’Orgull 2019 hagi decidit vetar els seus representantsOrgull 2019 vetar , tant a la capçalera com en la desfilada de carrosses. "Són una organització sectària que només permet una manera de ser LGTBI", ha afirmat.

En declaracions als mitjans als passadissos del Congrés, Espinosa dels Monteros ha recordat que el seu partit fa "molts anys que diu això", és a dir, denunciant que és "una organització que no representa tots els gais, lesbianes i bisexuals". "Això significa que és un xiringuito, un nucli de poder, una font subvencionada i haurem de veure si continuem permetent que organitzi a la ciutat de Madrid, en nom de tots, coses que estan fetes només per a alguns", ha apuntat.

La portaveu parlamentària de Ciutadans, Inés Arrimadas, també ha parlat de sectarisme, en el seu cas, amb referència al PSOE. La diputada ha recordat que el partit en el Govern ja va intentar "fer fora" els ‘taronges’ de la manifestació del Dia de la Dona,Dia de la Dona del 8 de març.

Veto a milions de persones

Arrimadas ha fet èmfasi en el fet que el seu partit "va néixer, entre altres coses, per defensar la llibertat i la igualtat per qualsevol condició" i que "allà on es defensin" aquests valors, hi haurà la seva formació. Per això, ha expressat el seu desig que l’organització "rectifiqui" sobre el seu veto i ha cridat a no prendre "actituds sectàries" per "intentar fer fora de l’orgull", no només "un dels principals partits d’Espanya i de Madrid", sinó també elsmilions de persones que el voten.

"Volem que sigui una festa oberta a tots, i més a partits polítics o persones que els voten que han defensat amb dents i ungles la igualtat i la llibertat de les persones LGTBI", ha declarat Arrimadas, per insistir que l’organització "està a temps" de rectificar i que el seu partit està intentant resoldre aquest problema.

Notícies relacionades

A més dels ‘taronges’, l’organització de l’Orgull tampoc permetrà una representació oficial del PP en la marxa, a diferència d’altres partits com ara elPSOE i Podem. Al·leguen que aquests dos últims partits "sí que s’han compromès amb els principis de l’Orgull".

Preguntat per aquesta situació, el portaveu parlamentari del PP, José Antonio Bermúdez de Castro, ha apuntat que la seva formació "sempre ha respectat els drets de totes les persones".