50è aniversari de Stonewall

Mónica Naranjo, pregonera del Madrid Orgull 2019

Els festejos se celebraran del 28 de juny al 7 de juliol al centre de la ciutat

20190329 431221 monicanaranjoe 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Mónica Naranjo serà la pregonera del MADO Madrid Orgull 2019 tal com va anunciar aquest dijous, a Mèxic DF, Juan Carlos Alonso, Secretari General d’AEGAL (Associació d’Empresaris i Professionals LGTB de Madrid i la seva Comunitat) i Director del MADO Madrid Orgull. 

La presentació ha tingut lloc a la sala Tonalá de la capital mexicana dins de l’acte 'Madrid, destí de la diversitat’ que està realitzant Madrid Destino per promocionar Madrid com a destí líder mundial per al col·lectiu LGTBI i la seva oferta i activitats durant tot l’any, destacant com a moment cabdal la celebració del MADO Madrid Orgull. 

La reconeguda artista i icona LGTB ha volgut recolzar la celebració de l’Orgull en aquesta emblemàtica data en la que es commemora el 50è aniversari de Stonewall. "Aquest any compleixo 25 anys de carrera, però hi ha una celebració molt més important que la meva. Fa 50 anys, en un petit bar de Greenwich Village, l’Stonewall, la comunitat LGTB va començar a organitzar-se per lluitar pel dret a estimar de forma lliure", va comentar l’artista.

"Fa uns mesos vaig demanar personalment que m’agradaria ser la pregonera del dia de l’Orgull i, com sempre, la meva comunitat m’ha rebut amb el més gran dels afectes", va afirmar Naranjo.

El pregó sera el 3 de juliol 

El pregó de l’Orgull 2019 serà dimecres 3 de juliol a la plaça de Pedro Zerolo del barri madrileny de Chueca i començarà les celebracions de l’Orgull, l’acte central del qual és la manifestació estatal que tindrà lloc dissabte 6 de juliol amb el lema "Millor sense armaris: ¡Història, lluita i memòria!", des d’Atocha fins a la plaça de Colom. 

Notícies relacionades

MADO Madrid Orgull 2019 se celebra del 28 de juny al 7 de juliol amb el patrocini institucional de l’Ajuntament, Madrid Destino i la Comunitat .

"Els organitzadors del MADO –AEGAL, COGAM (Col·lectiu LGTB+ de Madrid) i FELGTB (Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuales)– estem dissenyant un ampli programa d’activitats reivindicatives, culturals i festives per celebrar el 50è aniversari de Stonewall, i estem molt ‘orgullosos’ de tenir com a pregonera Mónica Naranjo, una dona que porta tota la vida donant suport a la causa LGTBI, no només a Espanya, sinó per tot Llatinoamèrica", va explicar Juan Carlos Alonso en la presentació de l’acte.