Anar al contingut

Meritxell Budó la fa grossa al negar-se a respondre una pregunta en castellà

La portaveu del Govern afirma que només respon en aquest idioma qüestions fetes prèviament en català

El Periódico / Barcelona

Meritxell Budó la fa grossa al negar-se a respondre una pregunta en castellà

Andreu Dalmau

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha tornat a protagonitzar una polèmica en la roda de premsa posterior al Consell Executiu. En aquesta ocasió, ha sigut per la seva negativa a respondre en castellà a una pregunta nova, és a dir, que no se li havia fet prèviament en català.

Segons Budó, les normes d’aquestes rodes de premsa estableixen que en castellà només es responen qüestions que abans s’han plantejat en català. “No fem rodes de premsa paral·leles. Si volen fer altres preguntes, les fan primer en català i després les repetim en castellà”, ha explicat.

Això ha portat diverses periodistes a protestar i a reclamar el seu dret de preguntar el que considerin. “Les preguntes en castellà no són una mera repetició. Tenim dret a preguntar el que considerem oportú i en l’idioma oportú”, ha reclamat una periodista.

“No recordo aquest acord”

Una altra reportera fins i tot ha discutit l’existència d’aquesta norma que esgrimeix Budó.  “Fa temps que soc en aquesta sala de premsa i no recordo que hi hagués aquest acord explícit”, ha afirmat.