Vox no veuria malament que Cs s'abstingués en la investidura de Sánchez

Espinosa de los Monteros prefereix deixar fora de joc els "separatistes [ERC i JxCat] i els comunistes [Unides Podem]"

Aposten per un govern monocolor del PSOE "condicionat per un partit constitucionalista i que cregui en la democràcia"

undefined48526192 espinosa de los monteros190610110452

undefined48526192 espinosa de los monteros190610110452 / Ballesteros

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El partit de Santiago Abascal no veuria malament que Cs s’abstingués en la investidura de Pedro Sánchez si això comporta treure de l’equacióUnides Podem i els independentistes. Així ho ha assegurat el portaveu parlamentari ultra, Iván Espinosa de los Monteros, que, quan li han preguntat per la possibilitat que els de Pablo Casado i Albert Rivera facilitin un Executiu del PSOE, ha assenyalat que tindria més lògica que fossin els liberals els que facilitessin la majoria simple en una segona ronda de votacions: "Crec que això sí que seria bo per a Espanya". 

En la formació d’extrema dreta volen deixar fora de joc els "separatistes [ERC JxCat] i els comunistes [Unides Podem]". Per a això, la millor solució que troba Espinosa de los Monteros és un govern en solitari de Sánchez amb l’abstenció de Cs, un partit que consideren "menys allunyat" de les seves posicions polítiques. 

El secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, també s’ha mostrat d’acord amb aquesta possibilitat. Malgrat que considera que el recolzament d’un partit de dretes als socialistes no seria el més desitjable, sí que s’ha decantat per un Executiu del PSOE "condicionat per un partit [el de Rivera] constitucionalista i que creu en la democràcia". 

Aquesta inesperada posició arriba un dia abans que el president en funcions, ja amb l’encàrrec del Rei de formar govern, doni el tret de sortida a les negociacions reunint-se amb Pablo Iglesias, Casado i Rivera al Congrés dels Diputats.

Demanen no perdre temps

Notícies relacionades

Espinosa de los Monteros, en roda de premsa a la Cambra baixa, ha assegurat que està molest amb el "temps perdut" pel PP i Cs a l’hora de negociar: "Ja han passat 15 dies des de les últimes eleccions i s’ha avançat molt poc o gens". Una situació que, assenyala, forma part de l’intent de portar les converses fins a l’últim moment per "generar situacions de tensió innecessàries". 

"Intentarem evitar negociar a través dels mitjans de comunicació", ha sentenciat Espinosa, que ha evitat parlar sobre la reunió secreta que van mantenir aquest cap de setmana amb Cs: "No hi ha cap prova d’aquesta reunió i no entrem a valorar-la". En el qual sí que ha insistit és que només recolzaran aquells governs amb els quals hagin arribat a acords: "Ho repetim cada dia si cal per si hi ha algú que no ho ha entès".