Primera reunió de Cs i Vox: sense anunciar-la i sense foto

El dirigent dels taronges a Madrid es reuneix amb l'ultra Monasterio en un hotel de la ciutat

El partit liberal vol presidir l'Assemblea Regional, que es constitueix aquest dimarts

zentauroepp48243987 rivera y aguado190520101059

zentauroepp48243987 rivera y aguado190520101059 / Ballesteros

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Ciutadans ja s’ha assegut amb Vox. Després de mesos en què el partitd’Albert Rivera ha rebutjat de manera rotundad’Albert Rivera  veure’s amb representants de l’extrema dreta, aquest diumenge s’ha sabut que el cap de files dels liberals a Madrid, Ignacio Aguado, s’ha reunit amb l’ultra Rocío Monasterio en un hotel de la capital. La trobada no va ser anunciada prèviament per cap de les dues formacions, que tampoc han volgut facilitar imatges de la cita.

Fonts dels taronges resten importància a la "trobada informal", que Aguado ha volgut tenir per "conèixer-se, ja que només s’havien vist en els debats electorals". I els radicals, en canvi, expliquen que han parlat dels seus respectius programes i apunten que ha servit per a un "acostament de posicions".

Notícies relacionades

L’entesa entre tots dos és obligatòria si volen ajudar el PP, amb Isabel Díaz Ayusoal capdavant, a mantenir l’Executiu de la comunitat. La Mesa de l’Assemblea Regional es constitueix demà i Ciutadans ja ha deixat clar que desitja ocupar la presidència d’aquest òrgan del Parlament. El PP estaria disposat a fer-ho, segons confirmen fonts de l’equip de Pablo Casado, ja que els conservadors confien a replicar en diverses institucions, també a Madrid, lafórmula de la Junta d’Andalusia, on les tres dretes van pactar fer Juanma Moreno president i repartir-se els càrrecs de la mesa.

Tota l’operació (també el repartiment del Govern, on Vox no va voler assumir cap conselleria) es va fer sense negociació directa entre els taronges i els ultres, una "humiliació" que els de Santiago Abascal no volen que es repeteixi ara. De moment, els taronges han accedit a reunir-s’hi a Madrid tot i que sigui sense deixar-ne constància gràfica. L’aliança de les tres dretes suma en una vintena d’ajuntaments i en algunes comunitats més (Aragó i Múrcia), tot i que aquestes negociacions estan suposadament encallades pel veto que els liberals han mantingut, fins aquest diumenge almenys, a Vox.