LES ALIANCES POSTELECTORALS

La militància dels comuns vota a favor de donar a ERC l'alcaldia de Tarragona

L'opció de negociar un govern i la investidura del candidat republicà obté 77 recolzaments davant un de favorable a donar suport al PSC

L'acord deixaria fora del govern després de 12 anys el socialista Josep Fèlix Ballesteros, que va guanyar les municipals del 26 de maig

zentauroepp48579167 en comu podem tarragona190610235706

zentauroepp48579167 en comu podem tarragona190610235706

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / ACN

La militànciad’En Comú Podem  ha votat aquest dilluns per una aclaparadora majoria a favor de negociar la investidura del candidatd’ERC  a l’Ajuntament de TarragonaPau Ricomà, segons ha avançat l’ACN. La maniobra deixaria fora de joc l’alcalde socialista en funcions, Josep Fèlix Ballesteros, que fa 12 anys que és al capdavant del consistori i que va guanyar les eleccions municipals del 26 de maig.

En una assemblea conjunta de les dues formacions que integren la coalició d’esquerres,En Comú Tarragona iPodem Tarragona, les bases van recolzar la via de “negociar un govern” amb els republicans i la investidura de Ricomà. Aquesta opció ha aconseguit 77 vots davant un de sol que ha defensat facilitar un govern municipal del PSC i cinc abstencions, segons ha informat En Comú Podem a través del seu compte de Twitter.

Notícies relacionades

Des de la formació morada van remarcar, no obstant, que l’assemblea no defineix al 100% la votació de la investidura de dissabte que ve, 15 de juny, i que durant els pròxims dies les formacions s’hauran de reunir per perfilar l’acord.

El PSC va guanyar el 26-M a Tarragona, amb 13.336 vots (23,43%), i va empatar en edils amb ERC (set cada un). Els comuns van obtenir dos regidors. Amb els probables recolzaments de JxCat (tres edils) i els de CUP (dos), els republicans obtindrien la majoria necessària.