Iglesias, davant els crítics: "Els resultats del 26-M van ser dolents i molt decebedors"

El líder de Podem assenyala que el problema "és de tots" i lamenta la falta de lideratges com els de Kichi i Colau

Insisteix a entrar al Govern de Sánchez perquè si no diu que serà "impossible" implantar polítiques d'esquerres

zentauroepp48537661 graf5332  madrid  08 06 2019   el l der de podemos pablo igl190608113449

zentauroepp48537661 graf5332 madrid 08 06 2019 el l der de podemos pablo igl190608113449 / Chema Moya

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Als qui pensen que és necessari un Vistalegre III per fer canvis profunds en la direcció i els versos solts com Ramón Espinar, Pablo Iglesias els ha dit que els resultats de les eleccions municipals i autonòmiques han sigut "dolents i molt decebedors" i pitjors que els que ell va aconseguir "només un mes abans" en les eleccions generals com a candidat a la Moncloa. Després d’aquesta reflexió, Iglesias ha assenyalat, no obstant, que "el problema és de tots", no només dels territoris ni dels candidats i ho ha relacionat amb la "dificultat" de convertir la formació "en un referent territorial".

En la seva intervenció inicial al Consell Ciutadà Estatal (CCE), el líder dels morats ha apuntat que en els comicis locals i autonòmics del 26 de maig ha jugat un paper molt important la falta de "lideratges" en municipis i territoris, i ha destacat que hi ha hagut excepcions a les males dades en figures com la de l’alcalde de Cadis, José María González 'Kichi', i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. A tots dos els ha dit que van aconseguir uns resultats "espectaculars".

Marques electorals diferents

Per al líder morat, el fet de presentar-se a cada territori amb un nom diferent ha generat "confusió" no només dins de l’organització sinó també a la ciutadania, i ha posat com a exemple que ell mateix a l’arribar a cada territori havia de preguntar com s’anomenaven allà per no equivocar-se. 

En el seu discurs, Iglesias ha insistit en la seva voluntat d’entrar en el futur Govern que previsiblement formarà Pedro Sánchez, per aconseguir implantar polítiques "progressistes" com elevar el salari mínim interprofessional (SMI) a 1.200 euros o fer una nova reforma del mercat de treball. "¿Es pot assegurar això des de fora del Govern?  No, és impossible", s’ha respost ell mateix. 

Notícies relacionades

El dirigent de Podem considera que la negociació serà "llarga" i s’haurà d’afrontar amb l’"esquena ampla i ironia" per aconseguir participar en l’Executiu en la "proporció" que els correspon, ha apuntat.

Segons Iglesias, Sánchez va fer la campanya "reivindicant l’esquerra" i l’entesa amb Podem, però a l’endemà de tancar les urnes ha "girat a la dreta" i ha intentat acostar-se a Ciutadans. "És una evidència que el PSOE busca la dreta per governar, però no l’ha trobat", ha declarat.