Substitut d'Echenique

Alberto Rodríguez, un 'currela' amb rastes per reflotar el Podem de Pablo Iglesias | Perfil

El diputat canari es farà càrrec de la Secretaria d'Organització de la formació morada

alberto-rodriguez

alberto-rodriguez

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El diputat canari Alberto Rodríguez, més conegut per la seva imatge de rastes que pel seu nom, és el ‘currela’ triat per Pablo Iglesias per reflotar l’organització territorial de Podem, llastada per una "visió centralista" que aquest exobrer industrial, sindicalista i militant de 38 anys buscarà revertir.

Nascut el 1981 en un barri obrer de Santa Cruz de Tenerife, aquest fill de mestra i electricista, que es defineix a la xarxa social Twitter com un "‘currela’ canari i orgullós de ser-ho" va saltar a la política de la mà del 15-M i de la lluita sindical en una refineria de petroli, on treballava com a operador. 

Orgullós d’haver estudiat sempre a l’escola pública –és tècnic superior en Química Ambiental–, Rodríguez ja era conegut a Tenerife abans de ser diputat per la seva participació en el moviment estudiantil, en l’oposició a la guerra de l’Iraq i la lluita pels drets civils.

Desconfiança per la seva imatge amb rastes

De la rebel·lia als carrers va saltar al Congrés dels Diputats. Allà es va convertir en el protagonista inesperat de la sessió constitutiva del gener del 2016, quan la seva imatge amb rastes es va fer viral i va acabar convertida en un símbol de l’obertura i el canvi parlamentari.

Aquesta imatge va generar desconfiança en diputats d’altres grups polítics, però també li va donar una popularitat que, segons ha relatat ell mateix en alguna ocasió, l’ha portat a caminar molt ràpid pel carrer per evitar que la gent el pari.

I ara, segons diu ell mateix, ja no es podria tallar les rastes perquè perdria part de la seva identitat política.

Alberto Rodríguez té molt clar que les eleccions no es guanyen –o es perden– només als parlaments o als debats, sinó que són fonamentals la proximitat o l’exemplaritat amb la qual els polítics viuen el seu dia a dia.

El diputat canari ha tingut una relació estreta amb Pablo Iglesias, que el valora per la seva espontaneïtat, capacitat de treball i negociació i també pel respecte que ha despertat en els seus rivals polítics.

"Vostè és una bona persona i li posa calidesa humana a aquest lloc", li va dir Alberto Rodríguez des de la tribuna a un diputat del PP, Alfonso Candón, en un gest de comiat pel qual va ser ovacionat per la resta de parlamentaris.

Parlamentari ben valorat

Al Congrés dels Diputats la legislatura passada es va convertir en un dels parlamentaris més ben valorats de Podem i va ser portaveu de la comissió d’Ocupació i Seguretat Social, així com de la d’Indústria, Energia i Turisme, a més de participar en alguna de les negociacions de pressupostos amb el PSOE.

Notícies relacionades

Després de bregar-se en l’activitat parlamentària, Alberto Rodríguez fa un pas endavant en el partit per fer-se càrrec de la Secretaria d’Organització, que fins ara dirigia Pablo Echenique, quan la formació ha perdut pes en pràcticament totes les comunitats autònomes i creixen les veus que demanen una revisió profunda del partit.

Molt conscient de les particularitats illenques, Alberto Rodríguez intentarà que els secretaris generals impulsin discursos adaptats a cada un dels territoris, sempre de la mà de Pablo Iglesias, que ha confiat en ell per a la reconstrucció del partit després de la clatellada electoral dels últims comicis

Temes:

Podem