Picabaralla entre Marchena i les defenses pel temps dels informes finals

Tres advocats han reclamat més temps per defensar els seus clients

El temps dels al·legats es va fixar en una reunió conjunta fa un parell de setmanes

zentauroepp46934678 judge manuel marchena  c  sits between magistrates andres ma190314163803

zentauroepp46934678 judge manuel marchena c sits between magistrates andres ma190314163803 / EMILIO NARANJO

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

La jornada número 50 del judici al procés ha acabat amb les conclusions de la Fiscalia, l’Advocacia de l’Estat i l’acusació particular exercida per Vox.  Un cop els advocats de Vox han finalitzat el seu torn, l’advocada Marina Roig, en defensa del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha al·legat que, "ja que la Fiscalia ha utilitzat tres hores per defensar les seves acusacions", ella necessitaria més d’una hora per defensar el seu client.

El president del tribunal, Manuel Marchena, s’ha mostrat sorprès perquè els ha recordat que les defenses "estaven d’acord que tinguessin aquell temps" i que "les acusacions s’han referit a 12 acusats com han considerat oportú".

El temps dels al·legats 

Notícies relacionades

Quan l’advocat de Jordi Sànchez, Jordi Pina, ha intentat recolzar la seva companya, Marchena també li ha recordat que ell es "va mostrar encantat" amb la distribució de temps i, amb lleialtat processal, "aquest debat hauria d’haver-se produït abans de començar amb els informes de conclusions". El magistrat es referia a la reunió que els membres del tribunal i els advocats van fer fa un parell de setmanes per fixar el temps dels al·legats.

L’advocada Olga Arderiu, que representa Carme Forcadell, s’ha sumat a la protesta dels seus companys, que Marchena ha conclòs recordant-los que a Estrasburg els seus informes només serien de mitja hora quan aquí hi haurà defenses que tenen tres hores (una per cada acusat).  També els ha anunciat que serà flexible amb el temps i que els acusats tenen dret a l’última paraula durant 15 minuts. Per finalitzar, ha tornat a convocar les parts el dimarts 11 a les 9.30 hores.