Pactes postelectorals a l'andalusa

Feijóo: "No soc partidari que Vox entri en els governs, però he de respectar les necessitats"

El president de la Xunta de Galícia assenyala Ciutadans com a soci preferent

El líder del PP basc assegura que la formació d'Abascal "no té res a veure" amb el seu partit

zentauroepp36911348 gra571  madrid  17 01 2017   el presidente de galicia  alber180311180843

zentauroepp36911348 gra571 madrid 17 01 2017 el presidente de galicia alber180311180843 / JAVIER LIZON

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha defensat aquest dimarts que el PP formi governs amb Ciutadans en comunitats autònomes i ajuntaments i comptin amb el recolzament puntual de Vox, on sigui necessari. "No soc partidari que Vox entri en els governs, però he de respectar les necessitats i estratègiques de cada territori", ha explicat.

En una entrevista a l’emissora COPE, Feijóo ha posat com a exemple el model seguit a Andalusia, on hi ha un acord de govern entre el PP i Ciutadans, però la investidura de Juanma Moreno va ser facilitada pel partit de Santiago Abascal.

Amb tot, ha reclamat que es formin governs alternatius de dretes i deixar de banda "polsos absurds", amb referència als atacs creuats entre Ciutadans i Vox. Malgrat que Feijóo és contrari que Vox entri en els governs autonòmics i municipals, entén que cada territori ha de buscar l’alternativa per forjar els seus governs i ha assegurat que totes les formacions "s’han de retratar".

"És necessari situar-se en la maduresa i en la responsabilitat. El PP ho ha dit, vol governar amb Ciutadans i per a això si necessitem el recolzament de Vox ho demanarem en la sessió d’investidura", ha conclòs.

Sobre l’escenari nacional, Feijóo ha assenyalat que el president del Govern, Pedro Sánchez, té un "govern ocult" amb Podem que ha evitat revelar des de les eleccions del 28 d’abril pensant en els comicis autonòmics i municipals del 26 de maig. "Intueixo que governarà amb Podem, Ciutadans ha sigut tan clar dient que no governarà amb Sánchez que fregaria un frau electoral", ha declarat.

Alonso demana un PP de centredreta 

Per la seva part, el president del PP basc, Alfonso Alonso, ha ressaltat la importància del PP al País Basc, assenyalant que "és l’únic partit que ocupa el centredreta" en la comunitat i que són "una veu ferma contra el nacionalisme".

Notícies relacionades

En una entrevista a RNE, Alonso ha valorat l’estratègia de Casado davant de Vox, admetent que "de vegades s’emeten discursos des de Madrid que ens resulten molt allunyats" perquè els d’Abascal "no tenen res a veure" amb el seu partit, tot i que "volen jugar en un àmbit polític que és el nostre".

A més, ha assenyalat Ciutadans com a soci preferent, amb projectes "des de la moderació", tot i que ha evitat pronunciar-se sobre Cayetana Álvarez de Toledo: "Ja sap el que jo penso i sap que no li diré res que vostè vol que li digui".