carta als afiliats

Joan Josep Nuet renuncia a la direcció i deixa la militància d'EUiA

El coordinador general de la formació havia rebut crítiques internes després d'aconseguir un acord per anar a la llista d'ERC al Congrés

Joan Josep Nuet renuncia a la direcció i deixa la militància d'EUiA

RICARD CUGAT

Es llegeix en minuts

Joan Josep Nuet ha anunciat en una carta a la militància la seva renúncia a la direcció d’EUiA. En la nota també comunica que deixa de militar en aquest partit. Nuet, actual diputat d’ERC al Congrés, ho ha comunicat en una carta en què convoca el consell nacional d’EUiA el pròxim 14 de juny, dia en què cessarà en el seu càrrec.

Et pot interesar

Nuet, que ha dirigit la formació durant set anys, havia rebut crítiques internes per haver aconseguit un acord per anar a la llista d’ERC al Congrés després de deixar el grup dels comuns al Parlament. En una carta als afiliats, ha admès que feia temps que es plantejava deixar la direcció del partit però que la mantenia "per raons de seguretat jurídica" a l’haver firmat diverses coalicions electorals.

En el seu comiat, el coordinador general d’EUiA s’ha mostrat convençut que hi ha "una clara majoria" en la formació que "acompanya les decisions que s’han pres en els últims mesos", i adverteix que és "l’hora de fer un pensament". "Només un projecte que fa compatible la sobirania i la fraternitat pot trobar solucions a les amenaces de divisió de classe i del poble", sentencia.