El fill de Netanyahu es discuteix amb Santiago Abascal a Twitter

"¿No voleu que recolzem els catalans i els bascos? Doncs deixeu de recolzar els palestins", va afirmar el fill del primer ministre israelià

undefined48335465 spanish far right vox party leader santiago abascal casts hi190526172313

undefined48335465 spanish far right vox party leader santiago abascal casts hi190526172313 / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

3
Es llegeix en minuts
Europa Press / Madrid

Yair Netanyahu, fill del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, s’ha discutit a Twitter amb el president de Vox, Santiago Abascal, i amb ACOM, una organització espanyola proisraeliana, arran d’un tuit en què suggereix als "àrabs i musulmans" que, si volen "alliberar territoris àrabs islàmics ocupats" comencin per Ceuta, Melilla i altres petits enclavaments espanyols al nord de l’Àfrica.

Netanyahu considera que Espanya és un dels països més antisemites, critica Vox i ACOM que no exigeixin al Govern espanyol que deixi de finançar "amb milions d’euros ONG israelians d’extrema esquerra" i utilitzi els diners per als "pobres d’Espanya". "¿No voleu que recolzem els catalans i els bascos? Doncs deixeu de recolzar els palestins", afirma.

Davant del rebuig que va generar el seu primer tuit, el fill del primer ministre israelià proposa els espanyols "un tracte": "Nosaltres no finançarem ONG al vostre país que us demanin cedir Ceuta i Melilla i vosaltres deixareu de finançar ONG al nostre país que ens demanen que cedim Judea i Samaria" (Cisjordània per als palestins).

Entre les respostes irades al primer tuit de Netanyahu n’hi va haver una d’Abascal, que el va qualificar d’"ignorant i frívol" i el va avisar que estava fent "un greu mal" a la mateixa causa israeliana. "Abans d’encoratjar una invasió islamista contra la nostra Pàtria cal saber el mínim sobre la nostra Història. Espanya va ser envaïda pels islamistes i recuperada després d’una reconquesta de vuit segles", afirmava Abascal.

Abascal va informar amb el seu missatge a l’associació ACOM, que de seguida es va afegir a les advertències i va demanar a Netanyahu que actués "amb més maduresa" i deixés d’encoratjar el sentiment antiisraelià a Espanya. ACOM el va avisar que les seves paraules podien restar legitimitat als grups sionistes a Espanya i "donar frívolament arguments que rebutgen Israel com un aliat lleial i confiable amb interessos comuns i valors compartits".

No obstant, Netanyahu afirma que si "posar el focus en l’assumpte de Ceuta causa un sentiment antiisraelià a Espanya", a Israel pot augmentar el rebuig d’Espanya si quan aquest país "interfereix constantment en els assumptes israelians", finança ONG radicals i li demana que cedeixin "la meitat" de la seva terra.

Segons ell, amb les seves paraules només està "posant un mirall" davant de les cares dels espanyols i és en aquest punt que avisa que si Espanya no vol que Israel recolzi els catalans i els bascos hauria de deixar de recolzar els palestins.

ACOM avisa: pot donar ales als antiisraelians

"La nostra cara és la de ferms activistes pro Israel, gràcies", li respon ACOM, que el convida, una vegada més, a "reconsiderar comentaris que, obrint un debat sobre la integritat territorial espanyola, legitimarien qualsevol idiota que qüestionés la sobirania israeliana" sobre àrees del país majoritàriament poblades per àrabs (com el 'Triangle' i algunes zones de Galilea".

"Si sou proisraelians, demaneu al vostre govern que deixi de finançar centenars d’ONG d’esquerra radical a Israel que volen destruir-la des de dins. Agafeu aquests diners i utilitzeu-los per pagar hospitals, escoles i esglésies a Espanya. No us poseu en els nostres assumptes", respon.

Notícies relacionades

Arran de les reaccions que va rebre a Twitter, Netanyahu diu veure "molt antisemitisme" a Espanya i proclama que Judea i Samaria (Cisjordània) sempre va ser territori jueu i que allà va néixer Jesucrist "com a jueu", tal com deixa clar la llegenda INRI (Jesús Natzarè Rei dels Jueus) "a totes les esglésies". "Estimats espanyols. Veig que tots us heu disgustat. Ceuta i Melilla són dos territoris diminuts que teniu a l’altre costat del mar, en un altre continent. Ara imagineu com ens sentim quan el vostre govern demana a Israel que cedeixi Judea i Samaria [Cisjordània], que és el cor de la terra jueva i el seu lloc de naixement fa més de 3.000 anys", ha escrit finalment el fill del primer ministre.

A més d’aconsellar qui posi en dubte les seves paraules que ho "comprovin a la Bíblia", afegeix que "Judea i Samaria" estan a només 15 quilòmetres de Tel Aviv, a la qual es refereix com el seu "centre econòmic" i que talla la que considera la seva "capital", Jerusalem. Cisjordània, afegeix, és "la meitat del territori d’Israel" que, fins i tot incorporant aquesta regió, és de la mida de "Palma de Mallorca".