El PP demanarà la reprovació de Batet si no suspèn els diputats presos

Els populars amenacen també de portar la presidenta del Congrés als tribunals

García Egea diu que no pot "rentar-se'n les mans" i que es planteja actuar contra ella per "prevaricació i desobediència"

20190523 438032 teodoromo 1 1 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Europa Press / Madrid

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha acusat aquest dijous la presidenta del CongrésMeritxell Batet, d’intentar "rentar-se les mans" pel que fa a la suspensió dels diputats independentistes que estan en presó preventiva i ha amenaçat amb sol·licitar la seva reprovació en el Congrés si no els suspèn "immediatament". És més, ha assegurat que es planteja actuar contra ella "per prevaricació i desobediència" als tribunals.

Així s’ha pronunciat després que la Sala que jutja el procés independentista en el Tribunal Suprem ha respost a la presidenta del Congrés que la seva interlocutòria de la setmana passada ja va apuntar la manera de procedir respecte als diputats presos i que no li remetrà cap informe sobre l’aplicació de l’article 384 bis de la Llei d’Enjudiciament Criminal (Lecrim) perquè és "inviable".

L’antecedent d’Ana Pastor

García Egea no concreta quin article del reglament del Congrés demanaria per aplicar la reprovació de Batet. De fet, en la legislatura passada, diversos grups van intentar reprovar Ana Pastor, la presidenta de la Mesa (PP), i no van poder perquè, com deia la mateixa dirigent conservadora, només es poden reprovar els membres del Govern.

En un acte electoral a Matadero Madrid, en recolzament del seu candidat a l’ajuntament de la ciutat, José Luis Martínez-Almeida, García Egea ha afirmat que Batet "ha rebut un escrit indicant-li el camí" per suspendre els "presos colpistes de forma immediata", que estan sent jutjats per donar un cop a l’Estat".

"Aquí no s’ha de guanyar temps"

"Per tant, li dic a la senyora Batet i al PSOE que si no suspèn de manera immediata els senyors presos preventius per donar un cop a l’Estat, el PP demanarà la seva reprovació i es planteja actuar contra vostè per prevaricació i desobediència davant dels tribunals", ha manifestat García Egea, com si estigués davant de la mateixa Batet.

El número dos del PP ha afirmat que, amb l’escrit que va enviar al Tribunal Suprem, Batet pretén "rentar-se’n les mans" i "guanyar temps". "Aquí no s’ha de guanyar temps, sinó que cal fer guanyar la democràcia i la llei, que significa suspendre de manera immediata els presos colpistes, que han donat un espectacle vergonyós", ha emfatitzat.

García Egea ha afirmat que és "ignominiós" que el cap de l’Executiu en funcions, Pedro Sánchez, li digui ‘no et preocupis’ al líder d’ERC, Oriol Junqueras, durant la sessió constitutiva de les Corts dimarts passat.

Demana una "oportunitat" per al PP

Notícies relacionades

Després d’assenyalar que les paraules del president del Govern "avui les interpreta tot Espanya com un desacatament a la Justícia", ha ressaltat que "l’única forma que Junqueras es preocupi és votar el PP a Madrid i a la Comunitat", perquè, segons ha dit, això sí que farà que Junqueras, Carles Puigdemont o Quim Torra "es preocupin".

García Egea ha afirmat que el PP vol "posar límit a la deriva independentista i populista", així com a les pujades d’impostos que, segons ha dit, pretén aplicar el Partit Socialista. "L’única manera de parar Sánchez en la seva pujada d’impostos es diu Almeida i Ayuso. I el diumenge 26 de maig us demano una oportunitat per al PP", ha conclòs.