actitud "vergonyosa"

Rivera: "Si Batet fos una presidenta decent hauria parat l'acatament dels diputats presos"

El líder de Ciutadans afirma que no es pot permetre que a Espanya es digui que hi ha presos polítics

undefined48118034 graf9282  madrid  12 05 2019   el presidente de ciudadanos  190512203213

undefined48118034 graf9282 madrid 12 05 2019 el presidente de ciudadanos 190512203213 / Rodrigo Jimenez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha criticat aquest dimecres el paper de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, en la sessió constitutiva de les Corts i ha qualificat de "vergonyosa" la seva actitud permetent l’acatament dels presos independentistes.

Segons Rivera, si Batet hagués sigut "una presidenta decent, a l’altura del poble espanyol", hauria parat l’acatament dels dirigents catalans quan van esmentar els  presos polítics. I diu que hauria d’haver obligat a retirar aquestes paraules, sota l’amenaça de no ser diputat i deixar de cobrar un sou públic.

"Em va semblar una vergonya l’actuació del PSOE i de Batet. Ha de protegir el decòrum de la Cambra", ha declarat el líder taronja en una entrevista a la COPE. Així, ha insistit que no es pot permetre que es digui que a Espanya hi ha presos polítics, com sostenen els líders independentistes, perquè no vivim a "Cuba ni Veneçuela".

"Això és una democràcia europea i això és un insult al poble espanyol. Ja ho van fer amb el cop d’Estat a Catalunya i ara tornen a insultar la Cambra nacional", ha indicat Rivera, justificant la seva petició d’empara a Batet durant el ple d’aquest dimarts.

Notícies relacionades

"Hem de prendre nota perquè no torni a passar. Una democràcia decent no pot permetre que s’asseguin als escons els que han intentat un cop d’Estat i estan sent processats", ha reclamat Rivera.

En aquesta línia, el líder de Ciutadans ha defensat que es canviï la llei electoral perquè no es puguin presentar com a candidats processats, quan la llei d’enjudiciament diu que estan suspesos. Segons el seu parer, han aprofitat un "frau de llei" per muntar un "xou" al Congrés.