REACTIVACIÓ D'UNA CAUSA

El PSOE demana imputar Aguirre en el 'cas Lezo' per un camp de golf

Els socialistes volen que l'expresidenta madrilenya declari com a investigada per construir el recinte esportiu al Canal d'Isabel II

jregue32799525 madrid  15 02 2016  esperanza aguirre  partido popular  que 170615104356

jregue32799525 madrid 15 02 2016 esperanza aguirre partido popular que 170615104356 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
EFE

El PSOE ha demanat al jutge del 'cas Lezo' que cridi a declarar com a investigada l’expresidenta madrilenya Esperanza Aguirre  Esperanza Aguirrei a quatre membres més del consell de Govern que van votar a favor de la construcció d’un camp de golf en instal·lacions del Canal d’Isabel II, el 18 de gener del 2007.

En un escrit, al qual ha tingut accés Efe, l’acusació que exerceix el PSOE en aquesta causa explica que aprofita que la Fiscalia "ha reactivat" la peça separada en la qual s’investiga la construcció d’aquesta pista de pràctiques de golf al barri madrileny de Chamberí per demanar noves diligències que consideren "absolutament" indispensables per aclarir en quins termes es va arribar a aquest acord.

La principal d’aquestes diligències és cridar a declarar com a imputats Aguirre i  quatre membres més del seu consell de Govern que van votar a favor de l’acord: Salvador Victoria –ja imputat per la ‘Púnica’–, Mariano Zabia, María Jesús Villamedina i Domingo Menéndez, així com "tots aquells que es puguin identificar a través de l’acta de la reunió".

Reclamació de l’acta

Per a això, a més de sol·licitar al jutge aquestes compareixences, "previ informe del Ministeri Fiscal", el PSOE demana que es requereixi a la Comunitat de Madrid"l’acta  del Consell de Govern del 18 de gener del 2007 amb plena identificació dels consellers presents i del resultat de la votació".

Explica sobre això que "aquesta part només ha aconseguit localitzar l’acord del Consell de Govern" firmat per Aguirre, Victoria i Zabia, però no l’acta del consell amb assistents i el resultat de les votacions".

El que sí que ha pogut adjuntar el PSOE és l’acta de la intervenció d’Aguirre davant la Comissió d’Investigació de l’Assemblea de Madrid, el 23 de març del 2018. En aquesta ocasió Aguirre va exposar: "Jo soc la que vaig tenir la idea de posar al centre de Madrid, en una zona de 12 hectàrees, que era la coberta del tercer dipòsit, un lloc de gaudi dels ciutadans de Madrid i no només de parc, sinó d’instal·lacions esportives i, especialment, d’una pista de pràctiques de golf. O sigui, mateu-me, però la idea va ser meva".

En aquesta intervenció, segons recull l’escrit, l’expresidenta madrilenya –que va admetre que li havia proposat aquesta idea al seu successor, Ignacio González quan era president del Canal d’Isabel II (2003-2012)– va demostrar "que tenia un clar coneixement de la tramitació" i no "només del procediment que reconeix com a propi, sinó de les seves vicissituds".

Informes rellevants

Per obtenir més dades sobre aquests detalls, aquesta acusació també ha demanat al jutge citar com a testimonis els responsables de dos informes elaborats sobre aquest projecte.

Reclama així el testimoni de José María López Castillo, secretari de la Comissió Institucional per a la Protecció del Patrimoni Històric Artístic i Natural de l’Ajuntament de Madrid, que va emetre l’informe d’1 de desembre del 2006.

Notícies relacionades

També el d’Ángel Sanz D’Asteck, subdirector general per a la Gestió Privada de l’Àrea de Govern d’Urbanisme, Vivenda i Infraestructures de l’Ajuntament de Madrid que va emetre l’informe de 27 de desembre del 2006.

L’escrit esmenta també María Luisa Carrillo com una altra de les conselleres madrilenyes que va votar a favor de l’acord, però declina demanar-ne la compareixença perquè la seva declaració "és l’única que ja ens consta" sobre aquests fets.