DECLARACIÓ POLÈMICA

Levy afirma que un conseller li va dir: "O feu el que volem o anirem a la guerra civil"

La diputada del PP al Parlament rebutja comparar el procés amb el 23-F, però remarca que el que va passar a Catalunya va ser "greu"

zentauroepp43165445 barcelona 03 05 2018 pleno del parlament de catalunya en la 190320141827

zentauroepp43165445 barcelona 03 05 2018 pleno del parlament de catalunya en la 190320141827 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La vicesecretària d’Estudis i Programes del PP i diputada al Parlament de Catalunya, Andrea Levy, ha assenyalat aquest dimecres que tant el cop d’Estat del 23-F com el procés són "molt greus", cadascun en "el seu moment històric". "Algun dia explicaré alguna conversa amb algun conseller dient-me que o fèiem el que ells volien o aniríem a la guerra civil", ha revelat Levy, afirmant que li va semblar "una circumstància molt greu".

Levy ha respost d’aquesta manera a La Sexta preguntada per si coincidia amb  les declaracions que va fer la número u de les llistes del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, que aquest dimarts afirmava que el procés superava en gravetat l’intent colpista perpetrat pel tinent coronel Antonio Tejero el 23 de febrer del 1981.

Malgrat admetre que són "moments polítics molt diferents" i ha rebutjat comparar els dos esdeveniments, ha remarcat que "el que va passar a Catalunya és greu quant als polítics que es creien per sobre de la llei".

Al recordar-li que Álvarez de Toledo va assegurar que el procés "era més greu", la diputada popular ha opinat que, al seu parer, els polítics catalans no creien que "hi haurien conseqüències". "Algun dia explicaré alguna conversa amb algun conseller dient-me que o fèiem el que ells volien o anàvem a la guerra civil. Em va semblar una circumstància molt greu", ha assenyalat.

Defensa el fitxatge d’Álvarez de Toledo

Preguntada pelfitxatge d’Álvarez de Toledo pel PP, ha posat de relleu assenyalant que serveix perquè els ciutadans vegin als partits polítics com "instruments de canalització en les institucions", i que "hagin pres nota" que la política pot ser "de tot menys vitalícia".

Notícies relacionades

Així, al recordar-li que la ja cap de llista a Barcelona va criticar la tasca del PP a Catalunya, assegurant que no havia mostrat prou fermesa respecte a l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el procés, Levy ha manifestat que "li agrada" que "s’escoltin veus discrepants” en el partit.

"És important que els partits polítics tinguin la capacitat d’integrar-se en possibilitats diferents", ha resumit.