DRETS DE LA DONA

Andrea Levy: «Em preocupa que l'avortament sigui un dret»

La vicesecretària d'Estudis del PP defensa tornar a la llei de 1985, que despenalitzava la interrupció de l'embaràs només en tres supòsits: violació, risc per a la salut física i psíquica de la mare o malformació el fetus

undefined43723319 graf9013  madrid  12 06 2018   la vicesecretaria de estudios180822182542

undefined43723319 graf9013 madrid 12 06 2018 la vicesecretaria de estudios180822182542 / JuanJo Martin

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Dirigents socialistes han arremès aquest dimecres contra la vicesecretària d’Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, per qüestionar quel’avortament  hagi de ser un dret i per defensar la tornada a la llei de supòsits de 1985, que despenalitzava la interrupció de l’embaràs només en tres supòsits: violació, risc per a la salut física i psíquica de la mare o malformació el fetus.

“A mi el que em preocupa és que l’avortament sigui un dret”, ha confessat Levy en una entrevista a Vanity FairVanity Fair, en la qual defensa, en línia amb l’Executiva del seu partit, la tornada a la llei de supòsits de 1985 al considerar que “va tenir més consens que la llei actual de terminis”.

Les paraules de Levy en aquesta entrevista, on reivindica el feminisme com a recerca de la “igualtat d’oportunitats i drets” entre els dos sexes i de la “llibertat de la dona”, han revoltat algunes de les dones de l’Executiva del PSOE de Pedro Sánchez.

“Insults a la igualtat”

La secretària contra la Violència de Gènere, Susana Ros, les ha considerat “un insult a la igualtat”. “El PP és el gran enemic de la igualtat. La llei no obliga a avortar. Amb aquesta llei hi ha menys avortaments, i sobretot, en dones joves”, ha escrit al seu compte de Twitter.

També ha opinat l’exministra i actual secretària d’Ordenació Territorial i Polítiques Públiques de Vivenda del PSOE, Beatriz Corredor, que adverteix que Levy “oblida o ignora” que “els drets són potestats que la llei atorga a les persones perquè les exerceixin, si volen”.

“La maternitat no és una obligació; la interrupció d’un embaràs, tampoc. Imposar a una dona la maternitat no desitjada és un abús”, argumenta Corredor.

Notícies relacionades

L’eurodiputada Elena Valenciano ha considerat, també al seu compte de Twitter, que el “problema” de Levy és precisament “no entendre que elegir la maternitat és un dret de les dones”. “Sent vostè una dona, és dramàtic”, li ha replicat. 

Però no només ha sigut criticada per dones polítiques. També Gaspar Llamazares (exlíder d’IU) i altres tuitaires anònims han criticat les paraules de la dirigent popular i ha convertit en trending topic Andrea Levy.