ELECCIONS MUNICIPALS

Aragonès demana votar ERC a Badalona per "sepultar el feixisme" de candidats com Albiol

L'alcaldable de la coalició d'esquerres independentistes sota el lema 'Badalona valenta', Dolors Sabater, diu que són l'única opció per "tancar el pas" al PP i que anirà de "molt pocs vots"

foto 3498186

foto 3498186

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha demanat el vot per a ERC en les eleccions municipals i en les europees perquè és l’única garantia per "sepultar el feixisme", que veu emergent en ciutats com Badalona, però també en el conjunt de Catalunya i Europa.

En un míting d’ERC a la plaça Antònia Boada de Badalona, ha carregat contra el candidat del PP en aquesta ciutat i exlíder del partit, Xavier García Albiol: "Badalona ha de tornar a sepultar el feixisme i derrotar la ultradreta que porta les sigles del PP".

El també número tres d’ERC ha demanat que Badalona sigui la principal 'trinxera' de Catalunya en defensa dels drets i les llibertats de les persones, i per frenar aquells que "volen dividir les escales de veïns segons l’origen i el color de la pell".

Per la seva part, la candidata a l’alcaldia de la coalició Guanyem-ERC, Dolors Sabater ha assegurat que són "l’única" organització que pot "barrar el pas" al candidat del PP a Badalona, Xavier García Albiol. De fet, tant Sabater com Aragonès han alertat que la batalla entre la seva coalició i el PP a la ciutat "anirà de molt pocs vots".

Sabater, a més, ha carregat contra els partits que utilitzen la por per aconseguir els vots dels veïns per a candidatures que van contra els drets d’aquests. "Això és el que des de la Badalona Valenta volem parar, defensar la vida i l’esperança", ha explicat.

Notícies relacionades

Sabater ha dit que no poden ser un govern de "clientela" com el que s’ha acostumat la política municipals des de fa "anys i anys". "Quan tornem a governar no valdrà que les associacions estiguin callades i que només es moguin al compàs del que al govern li interessi", ha afirmat. També ha dit que el PSC només sap governar "buscant els vots" i fent polítiques "mirant els càlculs electorals". "Nosaltres fugim d’aquesta manera de fer política i tenim tota la ciutat al cap", va expressar.

L’exalcaldessa ha dit que no es pot creure els que diuen que fora de la llei no hi ha democràcia. "La democràcia és defensar tot el que queda fora de la llei i que és legítim per conquerir els drets que ens falta conquerir", ha apuntat. Sabaté ha apostat per "plantar cara" per aconseguir drets de tot tipus i que "res els faci por" per arribar a la "Badalona dels drets".