L'independentisme dona el seu últim adeu a Alfredo Pérez Rubalcaba

Bonvehí i Pascal visiten la capella ardent de l'exlíder del PSOE al Congrés

Dirigents d'ERC envien els seus missatges de condolences

zentauroepp41527303 bonveh pascal190511131134

zentauroepp41527303 bonveh pascal190511131134 / JOAN CORTADELLAS

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’enorme distància ideològica que els separava no ha impedit que molts dirigents independentistes s’han afegit a l’homenatge a Alfredo Pérez Rubalcaba, mort divendres víctima d’un infart cerebral. El president del PDECat, David Bonvehí, i l’exlíder del partit i actual senadora Marta Pascal han visitat aquest dissabte la capella ardent instal·lada al Congrés per donar l’últim adeu a l’exvicepresident del Govern i ex-secretari general del PSOE.

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont"va lamentar" a Twitter la mort de Rubalcaba i va enviar les seves "condolences als seus familiars i amics en aquests moments durs". El PDECat també va transmetre el seu condol "als amics, familiars i companys del PSOE", missatge a què es va afegir la número dos de la llista de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi.

Per la capella ardent no ha passat cap dirigent d’ERC, però alguns d’ells han enviat en les últimes hores missatges de condolença. El partit va expressar a través de Twitter el seu condol per la mort de l’històric polític socialista i va manifestar el seu "recolzament" a la família. El vicepresident del Govern i adjunt a la presidència d’Esquerra, Pere Aragonès, va escriure: "El meu condol i el d’ERC a la família, amics i companys de militància d’Alfredo Pérez Rubalcaba, una de les figures més rellevants del socialisme espanyol de les últimes dècades. Que la terra li sigui lleu". El líder de la formació, Oriol Junqueras, va retuitejar aquest missatge.

Notícies relacionades

A la mateixa xarxa social, el fins fa poc portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, va definir a l’exvicepresident com "un dels polítics més intel·ligents" que ha conegut; amb qui, "des dels freqüents desacords", sempre havia mantingut "una relació franca, de respecte i afecte mutu". El diputat republicà Gabriel Rufián va afirmar: "Alfredo Pérez Rubalcaba. Un dels polítics amb més talent d’una de les generacions més talentoses de la política espanyola. Admirat per companys, amics i adversaris. Una abraçada per a la família. Descansi en pau".

Al record es va afegir el candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, que es va mostrar "impressionat" per la sobtada mort: "Ha mort un home d’Estat. Tan brillant com tenaç, tan discret com intel·ligent. Dur en la negociació, ferm en les seves posicions, incansable en el diàleg. Impossible no recordar el llibre de Zweig 'Fouché, Retrat d’un home polític'. Les meves condolences", va afirmar.