Errors d'estratègia en campanya

Feijóo descarta "en aquest moment" presentar-se a liderar el PP

El líder del PP gallec no es mulla sobre si la foto de Colón va ser un error: "Depèn"

zentauroepp36911348 gra571  madrid  17 01 2017   el presidente de galicia  alber180311180843

zentauroepp36911348 gra571 madrid 17 01 2017 el presidente de galicia alber180311180843 / JAVIER LIZON

2
Es llegeix en minuts
EFE

El president de la Xunta i líder del PP gallec, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat aquest dijous que la seva opinió "en aquest moment" és que creu que descartaria optar a la Presidència del PP, igual com ja va fer el juny de l’any passat.

Preguntat en una entrevista a 'Onda Cero' per si considera que el tren d’optar a la Presidència del PP ja és passat, si descarta absolutament ser president del partit o candidat a la presidència del Govern, Núñez Feijóo ha respost: "Crec que sí, ho descartem. Això no és depèn, és la meva opinió, que l’hi acabo de donar en aquest moment", ha conclòs.

Preguntat pellideratge de Pablo Casado i per les conseqüències de la derrota en les generals, Feijóo ha dit que no adverteix "cap moviment intern en el PP" sinó que detecta "una enorme decepció" pel resultat i també unes enormes ganes de tornar a guanyar.

"En aquest moment seria un greu error començar a disseccionar les vísceres del que ha ocorregut quan el que cal fer és remuntar el resultat", ha remarcat.

Errors del PP en campanya

Prèviament, Núñez Feijóo havia insistit en els errors d’estratègia del PP durant la campanya electoral de les eleccions generals en les quals el seu partit va tenir un resultat "molt greu", ja que va perdre més de la meitat d’escons. Repreguntat per aquests errors, als quals havia al·ludit vagament durant l’entrevista, ha assenyalat com un de concret pot fer creure al seu electorat que formarien un govern amb Vox.

Un altre, ha reconegut, ha sigut "regalar espai" a Ciutadans al reconèixer-los com una força de centre esquerra, ja que el PP és un partit molt ampli en el qual també tindrien cabuda aquests votants, igual com els reformistes, els liberals i els conservadors. I, a més, hi ha el fet que, segons la seva opinió, el partit no ha sabut posar èmfasi i convèncer els votants de les seves fortaleses, com la gestió econòmica, com es va demostrar durant els mandats de José María Aznar i Mariano Rajoy.

"Depèn"

Qüestionat sobre la "foto de Colón" i preguntat per si va ser un error, Núñez Feijóo ha trigat uns segons a contestar i finalment ha sentenciat: "Els gallecs tenim una resposta categòrica... Depèn".

Notícies relacionades

En qualsevol cas, Núñez Feijóo ha ajornat fins al juny fer tots els exàmens que facin falta sobre el resultat electoral de les generals, ja que el partit està ara centrat en "la remuntada" i a obtenir un "bon resultat" en les municipalsautonòmiques i europees del 26 de maig.

Per al president gallec, la clau dels comicis d’aquest mes és aconseguir unir "el vot dels deu milions d’espanyols" que no volen un govern de Pedro Sánchez i els "populistes".