Oferta de recolzament al 155

El PP entra en el cos a cos amb Cs per marcar terreny

Els populars es burlen que Rivera ofereixi a Sánchez desplegar el 155 amb els seus quatre senadors

Els taronges insisteixen que no facilitaran la investidura del PSOE, perquè han de liderar l'oposició

GRAF5254. MADRID, 07/05/2019.- La coordinadora de la campaña del PP de las autonómicas y municipales, Cuca Gamarra (i), y la vicesecretaria general de Acción Sectorial del partido, Isabel García Tejerina, durante la rueda de prensa. Cuca Gamarra, ha explicado que el propio Casado presentará el programa marco para estos comicios mañana en Toledo, acompañado del presidente de PP en Castilla-La Mancha, Francisco Núñez. EFE/Emilio Naranjo

GRAF5254. MADRID, 07/05/2019.- La coordinadora de la campaña del PP de las autonómicas y municipales, Cuca Gamarra (i), y la vicesecretaria general de Acción Sectorial del partido, Isabel García Tejerina, durante la rueda de prensa. Cuca Gamarra, ha explicado que el propio Casado presentará el programa marco para estos comicios mañana en Toledo, acompañado del presidente de PP en Castilla-La Mancha, Francisco Núñez. EFE/Emilio Naranjo / Emilio Naranjo (EFE)

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El PP i Ciutadans ja han entrat en el cos a cos per veure quin dels dos partits aconsegueix el lideratge de l’oposició i no paren de llançar-se dards polítics. Els populars, amb més escons, però superant només per un grapat de vots els taronges, insten Albert Rivera a abstenir-se en la pròxima investidura del socialista Pedro Sánchez per facilitar així que no hagi de dependre del criteri dels independentistes. Segons el parer de Rivera, el suggeriment per si mateix ja és una ofensa, un "acudit" i respon als populars convidant-los que ho facin ells si volen, perquè ell, segons diu, ha d’ocupar-se de dirigir l’oposició. De fet, aquest va ser el missatge que va voler deixar aquest dimarts a la Moncloa, on va acudir a reunir-se amb el president en funcions, a qui, entre altres coses, es va oferir per aplicar junts el 155 a Catalunya. Davant d’això, els de Pablo Casado van tornar a la càrrega al·legant que el veritable "acudit" és mostrar-se com a potencial aliat per intervenir l’Administració catalana tenint únicament "quatre senadors".

L’encarregada de fer aquestes últimes declaracions va ser la vicesecretària de Política Social i coordinadora de la campanya de les eleccions autonòmiques i municipals del PP, Cuca Gamarra, que es va delectar recordant al líder de Ciutadans que el 155 s’activa des de la Cambra Alta, això és, la institució parlamentària on el PSOE ha aconseguit majoria absoluta en les eleccions del 28 d’abril, mentre que els taronges només han obtingut una representació simbòlica.

Després d’això, la dirigent popular va insistir que Cs pot pensar en la investidura de Sánchez malgrat que digui públicament que el seu paper és "controlar" el nou Executiu, portant a col·lació el "famós pacte de l’abraçada" que els taronges ja van assolir amb Sánchez quan va intentar ser president el 2015, un cop Mariano Rajoy va renunciar a presentar-se a la investidura tot i haver guanyat els comicis. "Ja coneixem la capacitat de Rivera de firmar avui o demà...", va etzibar. Des del PP també es va avisar Rivera que si sospesa arribar a acords després del 26-M amb barons del PSOE això és una altra forma d’"apuntalar Sánchez".

7.000 candidats a les municipals

Notícies relacionades

És evident que al partit de Casado li va coure que Rivera arribés a la seva cita amb Sánchez oferint pactes d’Estat i argumentant que ho feia perquè el PP està en descomposició, raó per la qual els taronges s’erigeixen ja en líders de l’oposició, sense respectar el rànquing oficial de les legislatives. Gamarra va voler remarcar el múscul dels populars davant la pròxima cita amb les urnes, dient que ells presenten "gairebé 7.000 candidats" a les municipals quan Espanya té al voltant de 8.100 municipis, una dada que, al seu parer, deixa clara "quina és la fortalesa i la força" dels populars.

"Per poder parlar de tu a tu al PP, un primer ha de posar a sobre de la taula gairebé 7.000 candidatures i ha de posar gairebé més de 60.000 candidats", va al·legar la que va ser alcaldessa de Logronyo. Dit això, va explicar que Casado, el seu cap, torna a recórrer totes les comunitats autònomes, tot i que ho fa per participar en actes sectorials que preocupen als candidats i "adaptant-se al tipus d’actes que demandin" els aspirants autonòmics i locals. "S’adaptarà la campanya del president als temes sectorials i de competència autonòmica que siguin presents en la campanya de cadascun dels candidats", va especificar. Això dista molt de l’estratègia que el president conservador va desplegar fa unes quantes setmanes per a les generals, en què va arribar a participar en diversos mítings al dia amb protagonisme absolut. Ara no està previst que faci més d’una intervenció diària i sempre coordinant missatge amb les organitzacions territorials. El mateix Casado es va reunir aquest dimarts amb els seus secretaris provincials per avançar en aquest pla electoral.