SESSIÓ PLENÀRIA

Torra no donarà explicacions al Parlament sobre la Creu de Sant Jordi a De Gispert

La Cambra ha rebutjat la compareixença avalada per Cs i el PP sobre la concessió de la Creu de Sant Jordi

zentauroepp48063450 ple del parlament190508101510

zentauroepp48063450 ple del parlament190508101510 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

El ple del Parlament ha rebutjat que el president de la Generalitat, Quim Torra, comparegui davant de la Cambra per donar explicacions sobre la concessió de la Creu de Sant Jordi a l’expresidenta del Parlament Núria de Gispert, que dilluns va renunciar a la condecoració després de fer uns polèmics tuits ofensius a polítics de Cs i el PP.

La sol·licitud de compareixença, promoguda per Ciutadans, s’ha votat a l’inici de la sessió plenària d’aquest dimecres, i ha rebut 39 vots a favor –de Cs i el PP– i 82 en contra, procedents de la resta de grups.

Notícies relacionades

Després de la votació, en la qual estaven absents més d’una desena de diputats que encara no havien arribat a l’hemicicle, el portaveu parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, ha demanat que els grups que han rebutjat la compareixença justifiquessin el sentit del seu vot.

Al seu entendre, els grups haurien d’argumentar per què han impedit que Torra donés detalls sobre per què "s’ha atorgat una medalla a una persona que ha fet comentaris xenòfobs i racistes", però el president del Parlament, Roger Torrent, li ha replicat que no procedia aquesta sol·licitud i els portaveus de les altres formacions no hi han intervingut.