L'últim ple d'Inés Arrimadas al Parlament

Carlos Carrizosa, fins ara portaveu de Cs, passarà a ser el líder de l'oposició amb la marxa d'Arrimadas al Congrés

zentauroepp47715843 la l der de cs  in s arrimadas  durant la seva intervenci  a190411125200

zentauroepp47715843 la l der de cs in s arrimadas durant la seva intervenci a190411125200 / Mar Vila Pruneda

2
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / BARCELONA

Inés Arrimadas viu aquest dimecres el seu últim ple al Parlament de Catalunya. La líder de l’oposició deixa l’acta de la Cambra catalana després d’haver sigut elegida diputada al Congrés en les eleccions generals del 28-A. El lloc d’Arrimadas l’ocuparà el fins ara portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa.  

Així ho ha decidit la direcció de Cs, que també ha designat la diputada i senadora Lorena Roldán com a portaveu del grup en substitució precisament de Carrizosa.

Al llarg de la seva etapa com a líder de l’oposició, Arrimadas ha protagonitzat infinitat de moments de tensió i bronques amb el Govern de la Generalitat a compte, principalment, del procés independentista. Una de les últimes, el 3 d’abril, quan es va enredar amb el vicepresident del Parlament, Josep Costa, que es va permetre interrompre i reprendre la líder de Cs.

video 3479970 / periodico

Més tensa va ser la bronca que va mantenir amb Quim Torra quan va acusar el president de representar els CDR o quan Torra li va retreure que es "rigués" de Jordi Cuixart

20190206 424350 broncaarrimadastorrat 1 1 / periodico

video 3464031 / periodico

El procés ha sigut un dels motors d’actuació d’Arrimadas al Parlament. La líder de l’oposició va arribar a portar a la Cambra llaços grocs que havia retirat ella mateixa d’espais públics.

Arrimadas, amb llaços grocs que ella mateixa havia retirat. / MAR VILA (ACN)

La pressió sobre l’independentisme va portar dirigents com Núria de Gispert a perdre els papers i demanar-li que se n’anés de Catalunya.

Presidenciable en l’aire

Fonts de Cs citades per Europa Press han explicat que la direcció valora el "gran lideratge" de Carrizosa davant l’independentisme al Parlament els últims anys, i destaca la seva voluntat per assumir qualsevol tasca dins del partit.  També que és un "gran coneixedor" del funcionament intern de la formació i, com una de les persones que ha sigut des de la fundació del partit, ha treballat al costat d’Albert Rivera i Inés Arrimadas.

Quedarà obert el nom del candidat de Cs a les primàries que el partit celebrarà en un futur per escollir el seu candidat a la presidència de la Generalitat en les pròximes eleccions catalanes. Carrizosa ja s’ha descartat com a presidenciable.  Quan s’obri el procés de primàries –encara no hi ha data però serà en els pròxims mesos– els membres del partit tindran la porta oberta a presentar-s’hi.

Una altra incògnita oberta és qui substituirà el vicepresident segon del Parlament, José María Espejo-Saavedra, a la Mesa de la Cambra, ja que també se’n va al Congrés, tot i que aquesta qüestió encara està per resoldre, asseguren les esmentades fonts. 

Notícies relacionades