promet "sentit d'Estat"

Coalició Canària no investirà Sánchez perquè governi amb Podem i els independentistes

La diputada Ana Oramas assegura que els seus dos escons no són suficients per crear un Executiu de coalició

undefined46939644 graf6233  madrid  12 02 2019   la diputada de coalici n cana190212220743

undefined46939644 graf6233 madrid 12 02 2019 la diputada de coalici n cana190212220743 / KIKO HUESCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La diputada de Coalició Canària (CC) al Congrés Ana Oramas ha garantit que la seva formació afronta la nova legislatura "amb sentit d’Estat" i que allargarà la mà al pròxim president del Govern, però ha insistit a deixar clar que els seus dos escons no serviran perquè el socialista Pedro Sánchez creï un Executiu de coalició amb Podem i amb el recolzament dels independentistes catalans. 

Així ho ha assenyalat en declaracions a la Cambra baixa juntament amb la seva companya, la nova diputada de CC, Guadalupe González Taño, que ha acudit aquest dimecres a presentar les seves credencials com a parlamentària. 

Oramas ha recalcat que CC no acudeix al Congrés "per estar a l’oposició" i que, fidel a la seva tradició, allargarà la mà al nou Govern per poder arribar a acords. Entre els seus objectius, ha citat el "compliment estricte" del nou Estatut d’Autonomia de les Canàries, del Règim Econòmic i Fiscal de l’arxipèlag i participar en la negociació de la reforma del sistema de finançament autonòmic. 

Notícies relacionades

Per a Coalició Canària també serà prioritari en la nova legislatura el tema de les pensions i, especialment, el futur de les no contributives que, segons ha explicat Oramas, ara no formen part del Pacte de Toledo, però s’han de garantir perquè són molt importants en la seva comunitat. 

"Actuarem amb sentit d’Estat per arribar a acords en temes d’Estat", ha remarcat, obrint-se també a pactar modificacions en la reforma laboral, el desenvolupament de la llei de violència de gènere, l’aprovació de les propostes per al col·lectiu LGTBI i les recomanacions sorgides de la comissió sobre la crisi financera que ella mateixa va presidir.