LA PUGNA INDEPENDENTISTA

El Parlament desatén els seus lletrats per donar empara a Puigdemont

La Mesa porta a la fiscalia unes amenaces al líder de Junts per Catalunya

zentauroepp43337330 reunio mesa parlament  foto ferran sendra180515110034

zentauroepp43337330 reunio mesa parlament foto ferran sendra180515110034 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Mesa del Parlament va acordar aquest dimarts, amb els vots favorables de JxCat i ERC i el rebuig de Ciutadans i el PSC, traslladar a la fiscalia les amenaces de les quals va denunciar ser objecte l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, malgrat que els lletrats de la Cambra catalana s’hi havien manifestat en contra.

Puigdemont havia demanat empara a la Mesa del Parlament per l’amenaça que va dir haver rebut d’un empresari que oferia una recompensa de 100.000 euros per segrestar-lo, però els serveis jurídics del legislatiu català van estimar que aquest supòsit no estava contemplat.

En la seva reunió d’ahir, la Mesa va acordar traslladar aquest cas a la fiscalia gràcies a la majoria independentista de l’òrgan de govern del Parlament, amb el vot en contra de Ciutadans i el PSC –el PPC i la CUP no tenen vot a la Mesa de la Cambra–.

L’expresident català va remetre des de Waterloo (Bèlgica) una carta al Parlament el 9 d’abril demanant empara legal a la Cambra per una amenaça de segrest contra ell: "Días enrere va transcendir, a través dels mitjans de comunicació, que un empresari, de nom Gerard Bellalta, ofereix la quantitat de 100.000 euros com a recompensa per segrestar-me", assenyalava la missiva.

El reglament no l’empara

Notícies relacionades

"Al marge de les accions que el ministeri públic hauria d’emprendre contra algú que declara públicament la intenció de cometre un delicte d’aquesta entitat, que pot incentivar accions il·legals d’espontanis o de voluntaris de diferent índole, com a membre que soc del Parlament de Catalunya, demano empara a la Mesa", va exposar Puigdemont, i l’òrgan rector de la Cambra autonòmica va acordar demanar un informe als seus lletrats.

En aquest informe, els lletrats van concloure que el reglament "no regula actualment cap dret ni mecanisme específic que prevegi l’actuació de la Cambra per garantir la protecció jurídica" dels seus membres, i això és el que van argumentar Cs i el PSC per rebutjar que la Mesa portés aquest cas a la fiscalia.