ronda de contactes després del 28-A

Casado: Ciutadans pot investir a Sánchez perquè «no descarta» pactes

«Nosaltres no som ningú per dir a un altre partit el que ha de fer ni tan sols no per opinar abans que els partits parlin», afirma el líder del PP

zentauroepp47959034 casado190430221225

zentauroepp47959034 casado190430221225 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El líder del PP, Pablo Casado, considera que Ciutadans pot facilitar la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern perquè “no descarta” pactes autonòmics i municipals amb el Partit Socialista després de les eleccions del pròxim 26 de maig. Després de rebutjar que el PP es pugui abstenir en aquesta investidura, ha afirmat que aquesta opció “està a la mà d’unes altres dues combinacions molt més normals o naturals en termes electorals”.

El PSOE es va abstenir parcialment en la investidura de Rajoy, però per evitar terceres eleccions. Espero que ningú suggereixi que repetim les eleccions. La situació a la qual va arribar el Partit Socialista en una abstenció parcial era perquè no hi havia cap suma possible i ara n’hi ha dos, i perquè estàvem abocats a unes terceres eleccions”, ha declarat Casado en una entrevista a la Cope.

“Dues possibles aliances”

En aquest sentit, el president del PP ha insistit que en aquest moment hi ha “dues possibles aliances”, una amb Podem i “altres partits regionalistes”, que no seria “l’òptima” per al Partit Popular; i una altra amb Ciutadans. “Nosaltres no som ningú per dir a un altre partit el que ha de fer ni tan sols per opinar abans que els partits parlin”, ha dit.

Això sí, ha recordat que després de les eleccions de desembre del 2015 el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ja va arribar a un acord d’investidura amb Pedro Sánchez en l’anomenat ‘pacte de l’Abraçada’ que es va segellar al Congrés, demanant llavors Podem que “s’abstingués” i el PP que “no entorpís” aquest pacte.

Notícies relacionades

A més ha assenyalat que Ciutadans va pactar després amb el PSOE a Andalusia perquè governés Susana Díaz i aquest mateix dilluns la portaveu del partit taronja, Inés Arrimadas, “ha deixat la porta oberta a arribar a acords amb el Partit Socialista a comunitats autònomes i ajuntaments”. “Aquesta és la realitat recent i immediata”, ha subratllat, per deixar clar que el PP no facilitarà aquesta investidura de Sánchez i que la seva única petició és que aquest Govern no depengui dels independentistes.

Així mateix, el líder del PP s’ha mostrat “optimista” davant dels resultats que aconseguirà en les eleccions del 26 de maig després del revés electoral a les generals. “Crec que remuntarem i recuperar i això serà fonamental per al dia a dia dels espanyols i per deixar molt clar que Sánchez no tindrà aquesta barra lliure durant quatre anys”, ha emfatitzat.