No ha sigut processat

El jutge admet la denúncia de Granados contra Marjaliza per haver-se aprofitat de la xivatada de la Púnica

El magistrat assegura que els fets fan presumir "la possible existència d'una infracció penal"

zentauroepp42495226 masrid 13 03 2018 comisi n financiaci n  irregular del pp co180313122358

zentauroepp42495226 masrid 13 03 2018 comisi n financiaci n irregular del pp co180313122358 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El titular del Jutjat d’Instrucció número 33 de Madrid ha admès a tràmit la denúncia interposada per l’ex secretari general del PP madrileny Francisco Granados contra el constructor David Marjaliza per un delicte d’aprofitament del secret en relació amb la xivatada del 'cas Púnica' pel qual el primer, que declararà el 23 de maig, va ser condemnat en ferm pel Tribunal Suprem.

La denúncia, interposada per Granados i el guàrdia civil també condemnat José Luis Caro, es dirigeix contra Marjaliza, i també contra la que va ser la seva secretària Ana María Ramírez i el seu presumpte testaferro Eduardo de la Plana. Afirma que els tres es van beneficiar de la mateixa informació que apuntava que estaven sent investigats i, no obstant, no van ser processats.

Notícies relacionades

En una interlocutòria dictada el passat 1 de maig, el jutge exposa que els fets denunciats "presenten característiques que fan presumir la possible existència d’una infracció penal" i ordena incoar diligències prèvies d’investigació, amb la crida a declarar de Granados i Caro el dia 23.

Serà en aquesta compareixença quan podran detallar el contingut de la denúncia, que acusa Marjaliza i els seus dos col·laboradors d’haver aprofitat la informació policial que el mateix Granados els va donar per destruir documents (fins a "tres carros" de supermercat en "una nit de boira") i ocultar fons per evitar ser acusats, com sí que ho van ser Granados i Caro, condemnats a dos anys i un any i mig de presó, respectivament, per un delicte d’aprofitament de secret.