trama 'Púnica'

Marjaliza detalla davant del jutge que Granados i ell es van reunir dues vegades amb Villarejo i van pagar més de 225.000 euros

«A tot arreu estic llegint que ni amic ni gairebé conegut i he aportat fotos», recalca el constructor

GRAF7705  MADRID  21 03 2018 - El empresario David Marjaliza  considerado uno de los cabecillas de la trama Punica  comparece esta tarde en la comision de investigacion del Congreso sobre la supuesta financiacion ilegal del PP  EFE Chema Moya

GRAF7705 MADRID 21 03 2018 - El empresario David Marjaliza considerado uno de los cabecillas de la trama Punica comparece esta tarde en la comision de investigacion del Congreso sobre la supuesta financiacion ilegal del PP EFE Chema Moya / Chema Moya (EFE)

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El constructor David Marjaliza, considerat un dels caps de la ‘trama Púnica’ de corrupció, ha ampliat aquest dijous la declaració que va prestar el desembre davant del jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón, concretant que va mantenir dues reunions amb l’exsecretari del PP madrileny Francisco Granados i el comissari jubilat i a presó provisional José Manuel Villarejo per gestionar la contractació de dos advocats a Suïssa per qui van pagar almenys, 225.000 euros.

Marjaliza afirma que Granados va contractar Villarejo per intentar evitar que Suïssa enviés una comissió rogatòria a Espanya amb informació dels comptes que tenien en aquell país i que havien sigut bloquejats objecte d’una investigació judicial. Afirma que el comissari els va posar en contacte amb qui fins fa uns mesos continuava sent el seu advocat, i per indicació del mateix van contractar uns advocats helvètics que haurien d’aconseguir parar la Fiscalia.

Al terme de la declaració, Marjaliza ha dit als mitjans que la gestió es va fer a partir de dues reunions mantingudes el 2014 en un hotel de Madrid proper al Santiago Bernabéu. “(Villarejo) mai em va cobrar res ni li vaig pagar res. Vaig pagar a l’advocat, que va ser qui ens va posar els advocats suïssos”, ha puntualitzat.

Suposats pagaments

Afirma que ell va abonar 135.000 euros “amb factura” a càrrec de les seves empreses i que Granados ho va fer en efectiu i al despatx del lletrat de Villarejo: “Dues vegades 30.000 euros i una altra vegada em va donar un sobre de 30.000 euros més per als advocats suïssos. Entenc que ell pagaria el mateix que jo, perquè era el mateix procediment, però jo vaig veure tres pagaments”, ha assegurat.

Fonts de la defensa de Granados desmenteixen aquest assumpte perquè, segons expliquen, el 2013 ell ja no figurava en cap compte a Suïssa com a titular. Afirmen que era el mateix Marjaliza qui tenia el problema, ja que era sobre qui s’havien obert diligències d’investigació i a qui per tant, s’havien bloquejat els seus comptes. La reunió amb Villarejo hauria sigut, així, cosa exclusiva del constructor. En la causa, no obstant, consta la contractació d’advocats suïssos a càrrec del polític madrileny.

A més d’aquest assumpte, Marjaliza ha presentat una altra bateria de documents que, com diu, “ha trobat”. Entre ells, “dues documentacions d’un concurs municipal d’una parcel·la per construir un hotel amb originals de comissions i un altre document amb un estudi detall on es paguen a Granados 25 milions de pessetes el 2001 per una gasolinera”.

De caça amb Granados

Fonts coneixedores de l’interrogatori han assenyalat que els papers, no obstant, estan incomplets. Posen com a exemple una factura que ha aportat d’un aire condicionat en la qual apareix un beneficiari. Marjaliza ha dit que ell va pagar l’aparell i es va instal·lar a casa del sogre de Granados, però no ha aportat documentació que acrediti ni el pagament ni que el beneficiari va resultar ser diferent al consignat.

Notícies relacionades

El constructor portava a més amb ell una bateria de fotos en les quals apareix amb Granados en contextos no professionals per acreditar la seva relació. “A tot arreu estic llegint que ni amic ni gairebé conegut i he aportat fotos de caceres, viatges, la Madrugá i Setmana Santa, la Fira d’Abril, a Viena, Amsterdam, fotos de molts llocs”, ha dit.

Després de finalitzar l’interrogatori iniciat el desembre amb les preguntes ara de les defenses, Marjaliza desconeix si tornarà a ser cridat a declarar en relació amb els papers que ha posat aquest dijous a disposició del jutjat. Insisteix no obstant, que “continua col·laborant amb la justícia” i adverteix que “per moltes demandes i querelles” que s’interposin contra ell, continuarà aportant la documentació que trobi sobre la trama de corrupció ‘Púnica’.