JUDICI AL PROCÉS

Xavier Trias: "L'actitud de la gent era reivindicativa, però pacífica, de reivindicació nacional"

Afirma que la "preocupació" era evitar qui pot ser "un provocador"

Afirma estar «a punt, a punt de retirar-se» de la política

zentauroepp46960152 juicio del proces190214135122

zentauroepp46960152 juicio del proces190214135122

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

L’exalcalde de Barcelona Xavier Trias, "a punt, a punt" de retirar-se de la política, no va necessitar més de 15 minuts davant del Tribunal Suprem. Pràcticament es va limitar a explicar que l’actitud de la gent el 20 de setembre del 2017 davant de la conselleria d’Economia va ser "reivindicativa, però pacífica, tranquil·la, de reivindicació nacional", perquè una de les preocupacions en qualsevol mobilització és evitar que "ningú pugui fer una tonteria", els "busca-raons".

Només l’advocat Francesc Homs, que forma part de l’equip que defensa Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, va ser l’únic que li va preguntar. Es veia que Trias venia amb temps, perquè va començar dient que va ser conseller de Sanitat, de Presidència, diputat per CiU al Congrés, alcalde de Barcelona... No va esmentar que a punt hauria estat de ser candidat al Parlament Europeu si l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont no s’hauria pogut presentar finalment.

Va explicar que el 20 de setembre, es va assabentar pels mitjans de comunicació, cosa que li produeix "indignació, perquè s’assabenten abans que la gent normal", que s’estava registrant la conselleria. També va veure que "s’havia intentat entrar a la seu d’un partit sense autorització judicial", amb referència a la CUP, on la policia va detectar cartells que va creure publicitaven l’1-O.

A l’arribar a l’ajuntament es va trobar amb el tinent d’alcalde Alfred Bosch i li va dir que tenien l’obligació d’acostar-se a la seu d’aquest partit per mostrar el seu recolzament. Després d’assegurar-se que serien benvinguts, van anar-hi per mostrar el seu recolzament i dir que això no podia ser.

"Un paquet"

Notícies relacionades

Des d’allà van anar a la conselleria, on va assenyalar que, malgrat l’acumulació de gent, "hi havia un cordó que mantenia l’ordre fins a arribar a la porta". Quan va arribar-hi, els Mossos li van indicar que era millor que no entrés. 

No obstant, allà es va trobar amb persones amb una "actitud preocupada", pel que li van dir, i encara no s’ha "recuperat” de l’ensurt. "I jo que he fet la mili vaig dir ¡és una barbaritat! ¿Com es pot deixar el cotxe amb armes a dins? Al que ho hagi fet li caurà un paquet...", va explicar just abans d’afegir que sobre els vehicles de la Guàrdia Civil que van quedar destrossats hi havia periodistes amb les seves càmeres.