La CUP planteja un nou referèndum si hi intervé la comunitat internacional

La formació crida a una estratègia de desobediència civil i institucional per poder exercir l'autodeterminació

foto 3350430

foto 3350430

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Barcelona

El Consell Polític de la CUP ha aprovat un document en el qual, entre altres opcions, planteja la possibilitat de celebrar un nou referèndum d’autodeterminació "en el context d’una intervenció de la comunitat internacional". Ho ha explicat la formació en un comunicat aquest dilluns després que el diari 'Ara' hagi publicat que els cupaires aposten per la desobediència civil i institucional.

La CUP ha aclarit que "no ha aprovat un full de ruta nou", sinó que es tracta d’un document de 10 punts polítics i organitzatius "per explorar la possibilitat de construir una alternativa política de cara a les pròximes eleccions al Parlament", i que se sotmetrà a votació en l’assemblea que la formació celebrarà al juliol.

El context necessari

En aquest document, el partit es reafirma en "la necessitat d’apostar per una estratègia concertada de la forma més àmplia possible que, davant del bloqueig i la repressió de l’Estat espanyol, es basi en la desobediència civil i institucional per fer possible l’exercici del dret a l’autodeterminació i l’aplicació d’un programa de mesures en matèria de drets civils, socials i polítics". Els cupaires remarquen que és en aquest context de desobediència civil i institucional sumat a una eventual intervenció de la comunitat internacional que no descartarien l’organització d’un nou referèndum d’autodeterminació.

La CUP considera que la solució al conflicte català està "lluny de ser possible" pel "tancament en banda per part de l’Estat" i també per les "debilitats pròpies del moviment per l’autodeterminació". Aquestes debilitats, afegeix el comunicat, "allunyen la possible intervenció de la comunitat internacional", que la formació considera "necessària" per a la resolució definitiva del conflicte "en clau d’autodeterminació".

Notícies relacionades

Finalment, els cupaires insisteixen en la seva aposta per la desobediència civil i institucional i posen les seves més de 200 candidatures a les eleccions municipals del 26 de maig "al servei d’una estratègia" perquè els ajuntaments siguin un dels "elements fonamentals per a la construcció de sobiranies al servei de les classes populars i treballadores, i al servei també de l’exercici del dret a l’autodeterminació".

El document de la CUP coincideix en el temps amb el nou 'full de ruta' de l’ANC, que aposta per una altra DUI si en les pròximes eleccions al Parlament l’independentisme suma el 50% dels vots.