CRISI POSTELECTORAL EN EL PP

Esperanza Aguirre retreu a Casado els seus qualificatius "feridors" cap a Abascal

"Casado ha intentat donar una puntada de peu a Abascal, però al meu cul", denuncia l'expresidenta madrilenya

aguirre / periodico

2
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández
Miguel Ángel Rodríguez

L’expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre ha considerat aquest dijous "un error" els qualificatius "feridors" del president del PP, Pablo Casado, al president de Vox, Santiago Abascal, en què assegurava que devia molt al seu partit, gràcies al qual havia estat cobrant de "fundacions, xiringuitos i ‘mamandúrries’". "Casado ha intentat donar una puntada de peu a Abascal, però al meu cul", ha denunciat Aguirre. 

"A mi en aquest punt de curs [...] Com deia Churchill: els polítics hem de tenir la pell d’elefant. No em fa mal res, però ho considero un error, perquè molts dels votants nostres havien optat per Vox i s’ho estaven replantejant per a les municipals i autonòmiques", ha assenyalat l’exdirigent, davant dels mitjans de comunicació, en l’acte de celebració del Dos de Maig.

Es tracta, per a Aguirre, d’uns "qualificatius feridors" dels quals tampoc se’n lliura Abascal, que va qualificar el PP de "dreteta covarda". "No condueixen a res", ha afirmat.

D’altra banda, l’expresident dels populars madrilenys ha defensat que el seu partit sempre ha estat al centre i ha indicat que la culpa dels resultats electorals és de "tots" els que formen el PP, que no han sigut capaços de "frenar la desbandada". Tot i que aquesta no ha començat al seu parer ara, sinó que va començar quan l’exlíder de la formació Mariano Rajoy va dir a Elx: "Els liberals i conservadors que se’n vagin al partit liberal i al partit conservador".

"Alguns recordaran que ho va dir per mi. Jo no me’n vaig anar, però, no obstant, altres li han fet cas i se n’han anat. Ara el repte és que estiguem tots junts, perquè, si no, aquests més d’11 milions de ciutadans espanyols que no estan d’acord ni amb el socialisme ni amb el separatisme ni amb el comunisme es queden sense poder arribar al Govern", ha insistit.

Madrid al capdavant

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha posat èmfasi que, de cara a les eleccions de final de mes, cal concentrar el "53% dels vots" que sumen el PP, Ciutadans i Vox a la regió. L’expresidenta regional ha recordat que la Comunitat de Madrid és "la més pròspera d’Espanya i era la cinquena quan va arribar el PP". Així, ha reivindicat que l’autonomia  s’ha convertit en la que té més producte interior brut, més renda per càpita, on es pot escollir metge i escola i on hi ha llibertat d’horari comercial.

"Estic convençuda que són les propostes del centredreta, aquelles que volen més llibertat i més prosperitat per a tothom i que, a més, volen que es garanteixi la unitat d’Espanya, les que guanyaran el 26 de maig," ha recalcat.