Càrrega contra Ábalos

El PP porta una part de l'ideari de Vox al Congrés

"Que deixin de parlar d'assassins de toros", sentència Casado

El PP preguntarà al ministre de Cultura i Esport, Guirao, la seva posició sobre toros, caça i pesca

abertran46287648 madrid 17 12 2018  politica  el presidente del pp pablo casa181217095206

abertran46287648 madrid 17 12 2018 politica el presidente del pp pablo casa181217095206

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A la caça del vot ultradreta (i del recolzament dels diputats de Vox per poder formar govern a Andalusia), el PP porta una part de l’ideari al Congrés. El PP vol que el ministre de Cultura i Esport, José Guirao, es pronunciï sobre la supressió de les corrides de toros i la caça, després que la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, assegurés en una entrevista que no és "gaire partidària” d’aquestes dues activitats. Dos assumptes que no són en el programa electoral dels populars per a les eleccions andaluses, però, sí, en els de Vox, que defensava la tauromàquia "com a informe del patrimoni cultural espanyol", i la caça, com a "activitat necessària i tradicional del món rural".

Aquest dilluns,Pablo Casado ha defensat els toros, la caça i la pesca i ha carregat durament contra el Govern socialista per apostar per la "prohibició" quan no els "agrada" una activitat. "Que deixin de parlar d’assassins de toros, d’assassins de truita i d’assassins de cabirols", ha proclamat. Així s’ha pronunciat en una conferència-col·loqui al Club Siglo XXI, en què ha arremès contra les declaracions del ministre de Foment i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, assegurant que el PSOE té una visió que pot ser que no coincideixi “amb aquella casposa, d’una Espanya en què tothom" ha de ser "caçador o torero".

"I ho diu algú que ho pot dir, perquè el meu pare va ser matador de toros. Però això no em porta a imposar a ningú el seu gust ni la seva afició. ¿Qui té dret a dir el que s’ha de fer? Només ha faltat algun que digués que hem de ser caçadors i recol·lectors previs al neolític. ¿Però això què és?", es va preguntar Ábalos en un acte amb militants socialistes aquest diumenge a Alcorcón.

Casado considera que Ábalos està dient "casposos als espanyols que cacen o van als toros". "Això és l’enginyeria social del PSOE. Com que a ells no els agrada caçar ni anar als toros, els que van als toros o cacen són casposos. Els demano llibertat", ha exclamat.

En aquest punt, Casado ha recordat que la caça genera 6.000 milions d’euros i "dona de menjar" a 190.000 treballadors. De la mateixa manera, ha assenyalat que el món del toro "ocupa 180.000 persones" i "representa 3.000 milions d’euros de moviment econòmic". Al seu entendre, aquesta actitud evidencia "l’estupidesa d’un Govern sectari, dogmàtic i, sobretot, d’un Govern que vol dir" el que s’ha de fer. "Deixi la gent en pau, que assisteixi a l’espectacle que vulgui i que faci el que vulgui els caps de setmana, sempre que no es fiqui en les llibertats de la resta", ha conclòs.

Posició del ministre de Cultura

Notícies relacionades

El PP ha registrat aquestes preguntes per qüestionar el ministre de Cultura en la sessió de control del Congrés sobre les declaracions realitzades per Ribera: "M’agraden els animals vius i no soc gaire partidària ni dels toros ni de la caça". Serà l’antecessor de Guirao, l’exministre d’Educació, Cultura i Esport Iñigo Méndez de Vigo, qui li preguntarà en el ple si està "d’acord amb les declaracions de la ministra de Transició Ecològica sobre la supressió del toros".

Els populars necessiten els vots dels 12 diputats de Vox (a més dels de Ciutadans) per poder governar a Andalusia. En les últimes setmanes, Casado ha incidit en la il·legalització de partits independentistes (una cosa que ja va plantejar fa un any) i en la suspensió permanent de l’autonomia a Catalunya, els dos primers punts del programa de la formació d’ultradreta. S’haurà de veure si el PP també porta al Congrés altres demandes de Vox, com ara la derogació de la llei de violència de gènere i "la supressió d’organismes feministes radicals subvencionats".