CRISI DE VENEÇUELA

Borrell desmenteix "rotundament" Iglesias sobre l'error de reconèixer Guaidó

El ministre d'Exteriors en funcions desafia el líder de Podem a explicar qui va protagonitzar aquestes converses

borrell

borrell

1
Es llegeix en minuts
Efe

El ministre d’Exteriors en funcions, Josep Borrell, ha desmentit "rotundament" el que va dir el líder de Podem, Pablo IglesiasJosep Borrell Pablo Iglesias, que va afirmar dimecres que des del seu ministeri li van admetre que va ser "un error reconèixer" Juan Guaidó com a president interí de Veneçuela.

"Quant a les hipotètiques converses de no se sap qui al Ministeri d’Afers Estrangers, de no se sap qui amb Podem, les he de desmentir rotundament. No tinc cap constància que ningú en el Ministeri d’Afers Estrangers hagi parlat amb ningú del partit polític del senyor Iglesias", ha indicat Borrell durant la seva visita a Jordània.

"Que no tiri la pedra i amagui la mà"

Borrell va assenyalar: "Si vol fer referència a presumptes converses privades, que no tiri la pedra i amagui la mà i que digui qui va protagonitzar aquestes converses, quan i com es van produir, perquè jo les desconec completament i he de dir que no tenen cap fonament".

Iglesias va afirmar: "Guaidó no vol unes eleccions lliures, vol un cop d’Estat que provoqui una intervenció de Donald Trump i un bany de sang a Veneçuela". "El ministre d’Exteriors [Josep Borrell] sap que tenim raó i en privat ens han reconegut que efectivament era un error reconèixer un president que no vol convocar eleccions lliures", va afegir.

Davant d’això, Borrell va asseverar que "el que és greu" és que Iglesias "acusi el senyor Guaidó [...] de no voler convocar unes eleccions lliures a Veneçuela".

"No entenc el motiu d’aquesta acusació"

I es pregunta: "¿Com es pot criticar o acusar el senyor Guaidó, reconegut com a president interí per convocar eleccions, de no voler fer-ho? Francament, no entenc el motiu d’aquesta acusació al senyor Guaidó".

Notícies relacionades

El president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, va reconèixer el 4 de febrer oficialment Juan Guaidó com a president encarregat de Veneçuela i, fins ara més de cinquanta països ja han seguit aquest pas.

Guaidó va dur a terme un aixecament militar aquest dimarts amb el suport de prop de 40 militars que es van dirigir a la base de La Carlota, que va tornar a encendre la metxa de les manifestacions opositores a Veneçuela.