TENSIONS AL PP DESPRÉS DEL 28-A

Feijóo aposta per "eixamplar" el PP i mantenir-lo com a "punt de trobada"

"Quan hem eixamplat hem guanyat i quan l'hem limitat, no", afirma el president de la Xunta

El dirigent gallec descarta que Pablo Casado hagi de dimitir pels resultats electorals

feijo / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Santiago

El president del PP de Galícia i de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, ha fet una crida a "eixamplar" el partit i a "obrir" les seves portes per mantenir-lo com el que "sempre ha sigut", un "punt de trobada entre moltes sensibilitats" polítiques. S’ha manifestat així Feijóo sobre la desfeta electoral dels populars el 28-A, que és aquest dimarts analitzada en l’executiva del partit, una reunió a la qual el dirigent gallec no ha assistit.

"Dilluns vaig tenir ocasió de parlar amb el president del partit [Pablo Casado], de donar-li la meva opinió. M’hauria agradat ser allà [en l’executiva], però les meves obligacions m’obliguen a ser aquí", ha explicat, fent referència a la sessió de control al Parlament gallec.

Sobre com ha d’afrontar el PP els mals resultats de diumenge, Feijóo ha apostat per "eixamplar" el PP, que, ha remarcat, "sempre ha sigut un punt de trobada entre moltes sensibilitats" de gent "que és més de dretes, més liberal, més conservadora, més de centre, més reformista" i "més de centreesquerra". "Quan hem eixamplat, hem guanyat i quan l’hem limitat, doncs lamentablement no hem guanyat".

Notícies relacionades

Quan li han preguntat sobre si Pablo Casado ha de seguir al capdavant de la formació, el líder gallec ha dit que "no és el moment de tancar portes". "Hem d’obrir portes a molta gent que veu que si ens unim som més que el PSOE i si ens dividim, el PSOE, amb els independentistes i els populistes, governaran Espanya", ha asseverat.

El baró popular ha remarcat que malgrat la clatellada electoral "el Partit Popular és el partit alternatiu al PSOE". "Ho hem vist a les urnes. La majoria de votants de Vox deuen estar decebuts perquè deuen haver vist com han col·laborat, sense saber-ho, en el triomf del PSOE. I també crec que hi ha molts votants de Ciutadans que tenen cabuda en el PSOE", ha afegit.