Cs rebutja negociar amb Sánchez i s'erigeix en líder de l'oposició

Els liberals donen per fet que el PSOE té el pacte tancat amb Podem i els nacionalistes

Arrimadas remarca el "naufragi electoral del PP" i augura "embolics interns" a les files conservadores

zentauroepp47944354 graf235  madrid  28 04 2019   el l der de ciudadanos albert 190429003058

zentauroepp47944354 graf235 madrid 28 04 2019 el l der de ciudadanos albert 190429003058 / Chema Moya

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

Ciutadans renuncia a qualsevol negociació per formar govern i descarta arribar a cap aliança amb el PSOE. Apoderats després d’aconseguir 57 diputats i trepitjant-li els talons a un PP que s’esfondra, els liberals prefereixen liderar l’oposició per acabar de devorar els conservadors que buscar un acord remot amb Pedro Sánchez. Ho va anunciar Albert Rivera a mitjanit i aquest dilluns, després de la reunió amb l’executiva que ha analitzat els resultats del 28-A, ho ha concretat la número u per Barcelona i portaveu, Inés Arrimadas

Ara Cs es planteja com a objectiu sortir a guanyar les eleccions europees, autonòmiques i municipals del 26-M, aprofitant un PP encara perplex per l’enfonsament. ¿Hi haurà pactes amb el PSOE als territoris? És molt complicat, assenyalen fonts del partit, tot i que la decisió de la cúpula d’establir un cordó sanitari als socialistes se circumscrivia a les legislatives. En places emblemàtiques com Madrid, anuncien, surten a conquerir-ho tot, sense subordinar-se als populars. La disposició a arribar a acords territorials amb els socialistes, insisteixen, està sota mínims, però tampoc hi donen un cop de porta definitiu.

A l’arena estatal, els liberals asseguren que Sánchez ja té un pacte tancat amb Pablo Iglesias i els partits nacionalistes per assegurar-se la seva investidura com a president del Govern. Addueixen que, si no es fa públic, és per la nova cita electoral, el 26-M. Davant d’aquesta presumpta aliança, al·leguen, estan disposats a ser els adversaris principals del nou Executiu. 

“Liderarem l’oposició al Govern de Sánchez, Iglesias i els independentistes, que és un Govern nefast i ja el tenen muntat”, ha reivindicat Arrimadas. 

Notícies relacionades

A Ciutadans no estalvien en qualificatius per descriure la caiguda de Pablo Casado, que passa de 137 a 66 escons. Consideren que el "naufragi electoral del PP" és el responsable de no poder arribar a la Moncloa i consideren que ara seran ells, els liberals, els que estaran més forts per encapçalar l’oposició a Sánchez. "Nosaltres tenim un partit fort, net, no estarem distrets en aquesta legislatura amb embolics interns", ha dit Arrimadas, que s’ha referit al "daltabaix" dels seus adversaris al flanc dret. 

Davant del pèssim resultat de Casado, la cap de llista per Barcelona ha remarcat el lideratge de Rivera, al capdavant d’un partit que ha crescut 25 escons. Arrimadas abandonarà el seu escó al Parlament després del pròxim ple per passar a ser diputada del Congrés.