Programa electoral de Vox en les eleccions generals 2019: resum i PDF

El conjunt de propostes de la formació ultradretana es basa, principalment, en la "suspensió de l'autonomia catalana fins a la derrota sense pal·liatius del colpisme"

santiago-abascal-vox

santiago-abascal-vox

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Vox es presentarà a les eleccions amb un pla de 100 mesures urgents que atenen "els problemes que més preocupen els espanyols", segons subratlla la mateixa formació d’ultradreta. El programa, que consta de 25 pàgines comença amb un epígraf titulat: Espanya, unitat i sobirania

La primera de les 100 mesures que Vox presenta en el seu programa és la“suspensió de l’autonomia catalana fins a la derrota sense pal·liatius del colpisme” i sense moure’s de l’eix, la segona és la “il·legalització dels partits, associacions i ONGs que persegueixin la destrucció de la unitat territorial de la Nació i de la seva sobirania”. 

Partint d’aquesta base, la formació d’ultradreta presenta 98 mesures més relacionades amb la deportació d’immigrantscontra la llei de violència de gènere, a favor de la lliure elecció d’escola i la tauromàquia i a favor de la quitança d’impostos i la liberalització del sòl

Quant a la seva polèmica proposta de canvi de la llei de violència de gènere, el partit de Santiago Abascal proposa derogar l’actual llei i tota norma “que discrimini els dos sexes”, canviant-la per una llei de violència “intrafamiliar”. Així mateix, defensa la supressió d’“organismes feministes radicals subvencionats” i la persecució efectiva de denúncies falses.

Notícies relacionades

També planteja la creació d’un Ministeri de la Família i el recolzament a les famílies nombroses, així com la defensa de la vida “des de la concepció fins a la mort natural”, i de la custòdia compartida “com a regla general”. També es mostren a favor de prohibir els ventres de lloguer.

Suport d’Andrés Calamaro

Vox ha rebut en les últimes hores de la campanya de les eleccions generals del 2019 el sorprenent suport d’Andrés Calamaro. El cantant argentí considera que els candidats del PSOE, el PP, Cs i Podem "amb prou feines ofereixen gestos progressistes" i ha manifestat que prefereix "el vertigen dels patriotes i reaccionaris".