FÒRUM PRIMERA PLAN@

Álvarez de Toledo: «No hi ha cap organització de mascles que es dediqui a matar dones»

La candidata del PP per Barcelona assegura que el seu partit té les mans «molt netes» perquè «no ha pidolat vots a Otegi»

250419 primera plana pp / periodico

3
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Cayetana Álvarez de Toledova voler espolsar-se ahir les crítiques que va aixecar el fet que negués que “un silenci necessàriament sigui un no en les relacions [sexuals]” un extrem que el candidat socialista, Pedro Sánchez, va esprémer en els debats televisius. “Ja n’hi ha prou d’instrumentalitzar el dolor de les víctimes i de les dones. La violència de parella no és un crim polític. No hi ha una organització de mascles que es dediquin a matar dones", va dir al líder del PSOE, durant la seva intervenció en el Fòrum Primera Plan@ organitzat per EL PERIÓDICO. 

“No hi ha una organització que diu ‘matem dones pel fet de ser dones’, com sí que hi ha organitzacions que diuen ‘matem infidels, matem espanyols, pel fet de ser-ho’. I n’hi va haver al País Basc i aquí, a Catalunya”, va prosseguir la postulant del PP en al·lusió a ETA i Terra Lliure, abans de resoldre que “la violència de parella no és ideològica”. “La dreta a la qual m’honra pertànyer no mata dones. I l’esquerra, tampoc", va concloure.

Álvarez de Toledo també va replicar l’assenyalament per haver votat en diferents ocasions en el mateix sentit que EH Bildu al Parlament autonòmic, una eina utilitzada pels seus adversaris polítics per noquejar el relat que Sánchez “ha pactat amb colpistes, proetarres i batasunes”. “Les nostres mans estan la mar de netes. Mai hem anat a pidolar vots a [Arnaldo] Otegi. Mai ens hem fet una foto com la de [Idoia] Mendía cuinant amb ell", va emfatitzar. 

No va faltar en el col·loqui el tema estrella d’aquesta campanya electoral:els possibles indults als independentistesque estan sent jutjats al Tribunal Suprem. La postulant del PP va insistir que es va esforçar per saber quin és el pla de Sánchez si reedita el seu mandat a la Moncloa, però va lamentar no haver obtingut una resposta convincent. “No va ser capaç de mentir lleugerament i dir que no els indultarà. No va ser capaç de dir-ho, ni per treure’s un problema de sobre. I això dona a entendre fins a quin punt [l’indult] forma part substancial del seu projecte polític”, va reflexionar. Al seu parer, el socialista “busca el seu propi indult” amb aquest tracte als independentistes, “pel que ha fet en aquests nou mesos i pel que pretén fer en els pròxims” si governa.

“Anomalies” del procés 

Álvarez de Toledo va repassar la seva tirallonga d’”anomalies del procés”: un “assalt a la democràcia” l’1-O, “una persona al capdavant de la Generalitat que no passaria un mínim examen elemental de comportament democràtic”, “una utilització evident i flagrant dels mitjans públics de comunicació per humiliar i maltractar més de la meitat dels catalans”, “una ocupació de l’espai públic pel separatisme” i “zones de Catalunya en les quals no hi ha llibertat”.

Va tornar a posar sobre la taula l’intent de boicot sofert a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per censurar que, a Catalunya, “la violència sempre és contra els constitucionalistes”. “¿On són aquelles hordes de constitucionalistes que es dediquen a boicotejar actes? Que quedi clar que no hi ha dos bàndols equiparables", va postil·lar, i va portar la seva reflexió fins a una comparació entre els llaços grocs i les pancartes a favor de l’acollida dels refugiats: “Els llaços no són innocus, no signifiquen la llibertat d’uns pobres senyors per una causa. El que diuen les pancartes de ‘welcome refugees’ és que vinguin els de fora i el que diuen aquests llaços és que se’n vagin els de dins”.

A preguntes d’un lector d’aquest diari sobre el projecte del PP per als dos milions d’independentistes,va receptar “meditació” a la “xenofòbia d’alguns”i va preguntar “per què no els agraden els altres espanyols”. Va afegir que, al llarg d’aquests 40 anys de democràcia, “als que han intentat destruir l’Espanya constitucional se’ls ha tractat extraordinàriament bé”, i que els nacionalistes han sigut “interlocutors únics” sobre els assumptes de Catalunya davant de l’Estat.

Sobre lavia de diàleg oberta el 2014 entre Mariano Rajoy, a través de Pedro Arriola, i Artur Mas, va censurar que se’n va anar del partit “per això” i que “l’important és que el PP ha après aquesta lliçó clau”. 

Notícies relacionades

També va defensar, preguntes d’un lector, que Casado no havia de dimitir si no aconseguia més de 80 escons el pròxim 28 d’abril: “Sánchez ha governat nou mesos amb 80 escons i ningú li ha demanat la dimissió”, va concloure.

Quant aVox, va marcar distàncies a l’assegurar que el que proposa aquesta formació “no és de veritat” perquè el seu programa electoral “no el poden complir”, i va concloure que les seves propostes són “contes de nens”.